Πρόκληση Κασιδιάρη σε γραμμή Ερντογάν- Αποκάλεσε "Τούρκο" Έλληνα μειονοτικό βουλευτή

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι  Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Λες ό,τι λένε και οι Τούρκοι" διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον Κασιδιάρη που αποκάλεσε "Τούρκο" Έλληνα μειονοτικό βουλευτή. Διακόπηκε η συνεδρίαση μέχρι να αποχωρήσει ο Χρυσαυγίτης

Ένα ακόμη επεισόδιο σε συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής προκάλεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης όταν αποκάλεσε "Τούρκο" τον βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά αναπαράγοντας ουσιαστικά την επιχειρηματολογία του Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν είναι δυνατόν να είναι Τούρκος βουλευτής εδώ μέσα», είπε προκλητικά ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής δείχνοντας ουσιαστικά τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά. Η αναφορά του χρυσαυγίτη προκάλεσε την αντίδραση τόσο του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, όσο και των βουλευτών των άλλων πτερύγων. Μάλιστα προκλήθηκε γενική αναταραχή όταν οι βουλευτές όλων των κομμάτων καταλόγισαν  στον χρυσαυγίτη ότι προσβάλλει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Άμεση, όμως, ήταν και η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος επισήμανε στον Κασιδιάρη ότι αναπαράγει την επιχειρηματολογία του Ταγίπ Ερντογάν. «Λες ό,τι λένε κι οι Τούρκοι» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών στον χρυσαυγίτη. Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη μέχρι να αποχωρήσει ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Ο κ. Κασιδιάρης επικοινώνησε το απόγευμα με το News24/7 υποστηρίζοντας ότι δεν αποκάλεσε εκείνος "Τούρκο" το μειονοτικό βουλευτή, αλλά επικαλέστηκε δήλωση Έρτογάν, ο οποίος κατά το βουλευτή της ΧΑ ήταν που αποκάλεσε "πράκτορα" του τον κ.Μουσταφά. Παρέπεμψε δε σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση, στις οποίες πάντως αναφέρει: "Με έκπληξη είδαμε να εμφανίζεται και να συμμετέχει στην εν λόγω συνεδρίαση ο βουλευτής του Σύριζα Μουσταφά, που σύμφωνα με αδιάψευστες δηλώσεις του Ερντογάν... είναι δικός του! Η Χρυσή Αυγή απαίτησε την απομάκρυνση του εν λόγω παράγοντα, ώστε να μη διαρρεύσουν κρίσιμα κρατικά μυστικά στην Τουρκία".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χωρίς τηλεοπτικό φακό οι συνεδριάσεις της προανακριτικής

SHARE:

24Media Network