ΣΥΡΙΖΑ για Θεσσαλονίκη: “Μετά την υγεία, στο κόκκινο και η παιδεία στην πόλη”

ΣΥΡΙΖΑ για Θεσσαλονίκη: “Μετά την υγεία, στο κόκκινο και η παιδεία στην πόλη”
Εικόνα από σχολείο κατά την διάρκεια του lockdown Eurokinissi

Για τον κίνδυνο που απειλεί τις σχολικές μονάδες λόγω κορονοϊού έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ βουλευτές του κόμματος είχαν τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους διδασκαλικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης.

«Μετά την υγεία και η εκπαίδευση βρίσκεται στο κόκκινο στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα covid-19 αυξάνονται γεωμετρικά με την πανδημία να απειλεί πλέον τις σχολικές μονάδες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Βουλευτές του κόμματος είχαν τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους διδασκαλικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι οι απολυμάνσεις στα σχολεία δεν γίνονται στον σωστό χρόνο, δεν πραγματοποιούνται τεστ, υπάρχει έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές είναι περισσότεροι από 25 ανά τμήμα.

Η Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια του lockdown MotionTeam/Eurokinissi

Είπαν, ακόμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται μόνον με μάσκες και αντισηπτικά και πως τα δημοτικά σχολεία αποτελούν «υγειονομικές βόμβες».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δήλωσαν ότι στηρίζουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για τη λήψη και άλλων μέτρων προστασίας στα σχολεία και τη διενέργεια τακτικών διαγνωστικών τεστ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα