ΣΥΡΙΖΑ: Η αποχώρηση της Λινού από τομεάρχης και η έλλειψη στελεχών

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Η αποχώρηση της Λινού από τομεάρχης και η έλλειψη στελεχών

Η Αθηνά Λινού δεν είναι πια τομεάρχισσα Παιδείας στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναζητά μπακ-απ ενόψει και της συζήτησης στη Βουλή για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Για τους εντός των τειχών στο ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση της Αθηνάς Λινού από τη θέση της επικεφαλής του τομέα παιδείας του κόμματος δεν ήταν ακριβώς κεραυνός εν αιθρία.

Ηταν φανερό από την αρχή ότι η βουλεύτρια (αλλά παράλληλα και εν ενεργεία γιατρός) δύσκολα θα μπορούσε να σηκώσει ένα τόσο μεγάλο βάρος, ιδιαίτερα σ’ έναν τομέα όπως αυτός της Παιδείας που ουσιαστικά αναδιοργανώνεται εκ εκ του μηδενός.

Οχι γιατί δεν έχει τις δυνατότητες. Κάθε άλλο θα έλεγε κανείς. Αλλα διότι η ενασχόληση απαιτούσε τόσο πολύ χρόνο που αυτή τη στιγμή η κα Λινού δεν τον έχει με την έννοια ότι παραμένει απολύτως ενεργή στην επιστημή της και όχι μόνο στη Βουλή.

Επίσης, ειδικά αν μιλάμε για την περίπτωση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που αναμένεται να έρθει σύντομα στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα πιο “βαρύ” πολιτικό όνομα το οποίο θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ιδεολογικής και πολιτικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

Εκεί ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα αφού παρατηρείται έλλειψη πολλών ικανών στελεχών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Δύο από τρεις Υπουργούς Παιδείας στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Μπαλτάς, Φίλης) βρίσκονται πια εκτός κόμματος ενώ ο τρίτος (Γαβρόγλου) δεν βρίσκεται στη Βουλή. Η Μερόπη Τζούφη από την πλευρά της, τομεάρχισσα Παιδείας μέχρι τη διάσπαση, ανήκει πλέον στο δυναμικό της Νέας Αριστεράς.

Αρα για ποιον θα χτυπήσει η καμπάνα; Πιθανώς για το βουλευτή Ηλείας, Διονύση Καλαματιανό για τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι έχει την πολιτική και την επιστημονική επάρκεια να σηκώσει το θέμα και να εκφράσει με συνέπεια τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, επί της αρχής, θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα