ΣΥΡΙΖΑ: “Μητσοτάκης – Χρυσοχοΐδης δεν δεσμεύτηκαν σε συγκεκριμένο ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για το ΕΣΥ”

ΣΥΡΙΖΑ: “Μητσοτάκης – Χρυσοχοΐδης δεν δεσμεύτηκαν σε συγκεκριμένο ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για το ΕΣΥ”
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ eurokinissi

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός ΕΣΥ "μιζέριας" με κέρδη για τους λίγους και ταλαιπωρία για τους πολλούς αναδεικνύει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την Υγεία σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το αντίστοιχο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σημειώνοντας πως “η κοινωνία το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να προσδοκά από αυτή την κυβέρνηση είναι ένα ΕΣΥ της μιζέριας, με κέρδη για τους λίγους και ταλαιπωρία για τους πολλούς”.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, χαρακτηρίζει “πρωτοφανούς κενότητας περιεχομένου” τις προγραμματικές δηλώσεις και σημειώνει πως “ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο νεόφερτος Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκαν σε συγκεκριμένο ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για το ΕΣΥ, ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”.

“Λέξη δεν είπαν για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα νέων προσλήψεων, ούτε καν δεσμεύτηκαν για κάλυψη όλων των αποχωρήσεων” τονίζει στη συνέχεια η ανακοίνωση και προσθέτει:

“Φυσικά κανένα πλαίσιο ειδικών κινήτρων για τα νησιά δεν ανακοινώθηκε, ούτε υπήρξε καμία αναφορά για νέο ιατρικό μισθολόγιο στο ΕΣΥ, ώστε να σταματήσει το brain drain. Μόνο ο κ. Χρυσοχοΐδης ψέλλισε κάτι για τρία νοσοκομεία, που κατασκευάζονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραβλέποντας ότι το ΙΣΝ έχει εδώ και μήνες αποχωρήσει από τη δωρεά, εξαπολύοντας μύδρους προς πολλές κατευθύνσεις”.

“Εντυπωσιακή είναι η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από τον Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη σε δύο εμβληματικές για την κυβέρνηση παρεμβάσεις στο ΕΣΥ: τη μετατροπή των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε ΝΠΙΔ και την απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ και γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα. Δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει η κυβέρνηση ή ντρέπεται να τα φέρει στις προγραμματικές και ελπίζει να τα κάνει στη ζούλα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι;” αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα