ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη είχαν Ραγκούσης και Καλαματιανός

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη είχαν Ραγκούσης και Καλαματιανός
Συνάντηση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Ραγκούση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον τομέα Δικαιοσύνης, Διονύση Καλαματιανού, με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Με αφορμή τις καταγγελίες για κλιμάκωση της αστυνομικής βίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ Ραγκούσης και Καλαματιανός συναντήθηκαν με το Συνήγορο του Πολίτη.

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος, ζήτησαν από τον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής, Ανδρέα Ποττάκη, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον τομέα Δικαιοσύνης, Διονύσης Καλαματιανός, με τους δύο βουλευτές να κάνουν λόγο για «κλιμάκωση των κρουσμάτων βίας, αυθαιρεσίας και καταστολής των αστυνομικών οργάνων».

«Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε με τον Συνήγορο του Πολίτη τις ανησυχίες μας αυτές και να ζητήσουμε την παρέμβασή του για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος», δήλωσε ο κ. Καλαματιανός, έπειτα από τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την κλιμάκωση της αυθαιρεσίας της βίας και της καταστολής των αστυνομικών οργάνων», είπε, προσθέτοντας ότι «η παραβίαση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι ευθεία επίθεση στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας και είναι αναγκαίο να καταδικαστεί από όλους» και πως «τέτοια φαινόμενα αντιβαίνουν στο κράτος δικαίου, αντιβαίνουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία».

«Είμαστε εδώ για τρεις λόγους», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης: «Γιατί έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Συνήγορο του Πολίτη. Γιατί τα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα έχει παρουσιαστεί και ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο από την ίδια την κυβέρνηση που επιχειρεί διαρκώς να συγκαλύψει αυτά τα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας, αδιαφορώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Σύνταγμα, τους νόμους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα