Συστήθηκε “Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά”

Συστήθηκε “Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά”
O Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Κοινωφελές “Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά” (ΙΑΣ) , το οποίο αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, συστήθηκε στην Αθήνα.

Η διαδικασία της ίδρυσης είναι ανάλογη με τα αντίστοιχα Ιδρύματα Ελλήνων πρώην πρωθυπουργών κι ως εκ τούτου θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου: “Σκοπός του Ιδρύματος είναι η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων.”

Ειδικότερα, προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η καταγραφή, ψηφιοποίηση κι αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά, η έκδοση βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν στην εκτίμηση πολιτικών και ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας, όπως επίσης και η δημιουργία πανεπιστημιακής έδρας πολιτικών σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Στους στόχους του Ιδρύματος είναι ακόμη η μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προβλημάτων της χώρας και η διαμόρφωση-επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών.

Το δελτίο τύπου σημειώνει τέλος, πως το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αποτελεί άλλη μία σαμαρική παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον,

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που αποτελούν απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ έχει εκφράσει ακόμη τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη για επίλυση των διαφορών με την Τουρκία. Φιλοδοξεί δε να αποτελεί έναν εσωκομματικό πόλο στη ΝΔ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα