Σκάνδαλο Novartis: Kατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά θα ζητήσει ο Παπαγγελόπουλος

Σκάνδαλο Novartis: Kατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά θα ζητήσει ο Παπαγγελόπουλος
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Eurokinissi

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα αιτηθεί εκ μέρους του πελάτη του να γίνει κατ’αντιπαράσταση προανακριτική εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς που τον κατονομάζουν και καταγγέλλουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Συνεδριάζει, στις πέντε το απόγευμα, η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αντικείμενο της συνεδρίασης έχει προσδιοριστεί η λήψη απόφασης για τους προτεινόμενους μάρτυρες από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, ο καθορισμός της σειράς και οι ημερομηνίες εξέτασης των πρώτων μαρτύρων. Επίσης, θα γίνουν και οι αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής επί της δικογραφίας.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού, ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λυδία Τσοβόλα, επισκέφτηκαν τον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Ιωάννη Μπούγα και του παρέδωσαν αίτηση να διαβιβαστούν στην Επιτροπή οι δικογραφίες που σχετίζονται με την υπόθεση, αίτηση για ακρόαση μαρτύρων και αίτηση για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με εισαγγελείς και πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τσοβόλας: Δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα

“Η υπόθεση της δήθεν σκευωρίας στη Novartis δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά και στερείται στοιχείων που να στοιχειοθετούν αδικήματα”, ανέφερε ο Δημήτρης Τσοβόλας αποχωρώντας από τη Βουλή. “Καταθέσαμε στον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης αίτηση με την οποία ζητάμε μια σειρά από πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν, από την Επιτροπή, για την αποκάλυψη της αλήθειας”, είπε και πρόσθεσε: “Μεταξύ αυτών ζητάμε να γίνει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του κ. Παπαγγελόπουλου με την κ. Ράικου, με τον κ. Αγγελή και με τον κ. Σαμαρά. Ζητάμε επίσης να ζητηθούν, από την Εισαγγελία Διαφθοράς, όλα τα έγγραφα της υπόθεσης που χειρίζεται η κ. Τουλουπάκη και οι εισαγγελείς. Ζητάμε να κληθούν όλοι οι προϊστάμενοι εισαγγελιών, πρωτοδικείου, εφετείου για να καταθέσουν αν είδαν ποτέ τον κ. Παπαγγελόπουλο να παρεμβαίνει στη δουλειά τους, γιατί ουδέποτε παρενέβη. Επίσης ζητάμε να ζητηθούν, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, από το FBI έγγραφα σχετικά με την υπόθεση και καταθέσεις μαρτύρων, και το έγγραφο που ήρθε από το FBI στην εισαγγελία διαφθοράς και αναφέρεται στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο μιλάει για πολλά ζητήματα, τα οποία δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Ζητάμε και άλλες δικαστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν και ελπίζω ότι η Επιτροπή, το απόγευμα, θα αποφασίσει να ικανοποιήσει αυτά τα αιτήματα για την αποκάλυψη της αλήθειας”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κοινό σημείο ανάμεσα στο «Βρώμικο ’89» και το 2019, ο Δημήτρης Τσοβόλας απάντησε: «Άλλη εποχή, άλλη υπόθεση εκείνη, αλλά δεν παύει να είναι, από αυτά που μελέτησα εγώ και η Λυδία Τσοβόλα, μια υπόθεση που δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα αδικήματα για τα οποία πήρε απόφαση η Βουλή. Αυτό το λέω με συνείδηση, με ειλικρίνεια, και όχι γιατί είμαι ο υπερασπιστής του κ. Παπαγγελόπουλου. Γι΄αυτόν άλλωστε το λόγο ανέλαβα και την υπόθεση».

“Δεν πρόκειται να φοβηθώ – Κομανέτσι εγώ δεν γίνομαι”

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για την παραπομπή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως κάποιοι τον έχουν στοχοποιήσει εδώ και καιρό. Χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis, ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους» και σημείωσε ότι πριν από τον ίδιο «το είχε πει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου ότι η Novartis είναι η κορωνίδα των σκανδάλων».

«Για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες πολιτικών προσώπων δημιουργήθηκε η θεωρία της σκευωρίας… Στόχος ήταν να με φοβίσουν. Επειδή δεν φοβήθηκα και η δικογραφία αποδεικνύεται φιάσκο – με βάση το κατηγορητήριο – προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιάξουν κάτι, επικαλούνται μυστικές υπηρεσίες, ανακαλύπτουν επεμβάσεις μου σε άλλες υποθέσεις… Ρωτάω: έχει εξελιχθεί κάποια υπόθεση στα δικαστήρια ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή καταρρέουν οι κατηγορίες για την δήθεν σκευωρία προσπαθούν να φτιάξουν άλλη υπόθεση… Ωστόσο καμιά φορά στην ιστορία νικάει και ο Δαυίδ. Τους περιμένω, ξέρω τι πάνε να κάνουν, το μόνο που θα χάσω θα είναι χρόνος μελετώντας την δικογραφία. Δεν πρόκειται να φοβηθώ. Κομανέτσι εγώ δεν πρόκειται να γίνω» ανέφερε.

Άφησε ανοικτό το εάν υπάρχει τροφοδότης λογαριασμός 28 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για τις υποθέσεις που αφορούν τα πολιτικά πρόσωπα και μπήκαν στο αρχείο είπε: «Θα δω την πράξη αρχειοθέτησης και τα στοιχεία για την υπόθεση της παραπομπής στο αρχείο της υπόθεσης για τον Αντώνη Σαμαρά… Θα υπερασπίσω τον εαυτό μου αλλά και την Δικαιοσύνη».

Για την εμπλοκή εισαγγελέων στην υπόθεση της σκευωρίας είπε ότι «ένα κομμάτι της Ν.Δ. εκμεταλλεύεται τους εισαγγελείς. Για το κατηγορητήριο εναντίον του υποστήριξε ότι «είναι αστείο». «Αν έστησα σκευωρία, γιατί επτά στις δέκα υποθέσεις για τους πολιτικούς τέθηκαν τελικά στο αρχείο; Τι σόι Ρασπούτιν είμαι; Δεν υπάρχει Ρασπούτιν στην υπόθεση αυτή» δήλωσε.

Αναφερόμενος στην διαδρομή του ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε: «Δεν μπήκα ποτέ στον χώρο της πολιτικής ούτε πολιτεύτηκα… Είμαι ένα απλός συνηθισμένος άνθρωπος… Οι θέσεις που κατέκτησα δεν ήταν στις φιλοδοξίες μου, προέκυψαν. Είμαι ένας άνθρωπος ήσυχος, ρομαντικός, αυθόρμητος. Έχω καλούς φίλους και ισχυρούς εχθρούς». Ανέφερε ακόμη ότι έμενε δίπλα στο σπίτι του Τσίπρα, όπου και γνωρίστηκαν και έτσι αποδέχθηκε την πρόταση να γίνει υπουργός. Σημείωσε ότι το κλίμα το 2015 ήταν τέτοιο που πολλοί φίλοι του τον προέτρεψαν «να συμμετάσχει στην προσπάθεια για το καλό της χώρας». «Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε Ν.Δ., είμαι άνθρωπος ελεύθερος που αγαπάω την πατρίδα μου» πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα