Σκιές πάνω από τη σκιώδη κυβέρνηση της Ν.Δ

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
(PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. (PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ) PHASMA

Οι ηχηρές απουσίες από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ δείχνουν ότι παρά τις προσπάθειες του Σαμαρά να ελέγξει την κατάσταση, το κλίμα παραμένει τεταμένο, χωρίς όμως έκρηξη με αποτέλεσμα η αποσύνθεση να συνεχίζεται. Δυσαρέσκεια και από πληθώρα κομματικών στελεχών για το άτυπο πολιτικό συμβούλιο

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας χθες, με αντικείμενο την ανάδειξη των αιρετών μελών του πολιτικού συμβουλίου, των συντονιστών και των τομεαρχών, αποτέλεσε μία ακόμη επιβεβαίωση του βαθύτατου διχασμού της γαλάζιας παράταξης.

Οι ηχηρές απουσίες αν και λίγες τον αριθμό δείχνουν ότι παρά τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να ελέγξει την κατάσταση στο εσωκομματικό πεδίο, το κλίμα παραμένει τεταμένο, χωρίς όμως έκρηξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκ των στελεχών που διαφωνούσαν με τη διαδικασία “μία υποψηφιότητα ανά θέση” (με εξαίρεση το Άμυνας όπου ο Στέφανος Γκίκας επέμενε μέχρι τέλους κόντρα στο Γιάννη Κεφαλογιάννη), άλλοι αποφάσισαν να μην δώσουν το παρόν στη συνεδρίαση (Ντόρα Μπακογιάννη, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Γιώργος Βλάχος, Κώστας Τζαβάρας κα) και άλλοι τελικά πήγαν (Νίκος Δένδιας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας).

Κατά συνέπεια, όπως λένε όλο και περισσότερα γαλάζια στελέχη, η αποσύνθεση συνεχίζεται με άγνωστο χρονικό ορίζοντα. Ο κ.Σαμαράς πάντως βλέπει επί του παρόντος την τακτική αποδιοργάνωσης των εσωκομματικών του εχθρών να αποδίδει και κερδίζει χρόνο, αναμένοντας οι εξελίξεις να τον φέρουν ξανά σε θέση ισχύος και δικαίωσης. Προς τούτο αξιοποιεί και τις δυσαρέσκειες βουλευτών της Β' Αθηνών (Βαρβιτσιώτης, Γιακουμάτος, Βούλτεψη κα) απέναντι στον πρωτεύσαντα κ.Δένδια, ώστε να δυσχεράνει προσπάθεια αμφισβήτησης του.

Εκ των απόντων ο κ.Βλάχος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο SBC απαξίωσε μάλιστα το άτυπο πολιτικό συμβούλιο. “Μικρή αξία έχει για τη ΝΔ το νέο όργανο”υποστήριξε, εκτιμώντας: “Κάτι άλλο χρειάζεται η Ν.Δ. Ο πρόεδρος κάνει τις δικές του επιλογές. Το κόμμα πρέπει να ανανεώσει τον πολιτικό του λόγο, να επικαιροποιήσει το πρόγραμμα του, να συγχρονιστεί με τα νέα δεδομένα”.

Η δημιουργία του 15μελους άτυπου οργάνου προκάλεσε και δυσαρέσκεια πληθώρας κομματικών στελεχών. Τα τηλέφωνα στη Συγγρού χθες έσπασαν, καθώς κομματικά στελέχη του συνδικαλιστικού και της αυτοδιοίκησης, αλλά και πρόεδροι Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών και τοπικών οργανώσεων εξέφραζαν ενόχληση διότι όπως έλεγαν παρατηρείται το παράδοξο στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος να συμμετέχουν σχεδόν αποκλειστικά βουλευτές. Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες του news247 υπήρξε προβληματισμός για το θέμα στο επιτελείο Σαμαρά αμέσως μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας του άτυπου πολιτικού συμβουλίου και την οριστικοποίηση της σύνθεσης του αρκετές ημέρες μετά.

Το συγκεκριμένο πολιτικό συμβούλιο έρχεται να ακυρώσει αρχικώς τυπικά και στη συνέχεια ουσιαστικά την εκτελεστική γραμματεία, ενώ κανένας λόγος δεν έχει γίνει από τη Συγγρού για το τι μέλλει γενέσθαι με το πολιτικό συμβούλιο, που αναφέρεται στο καταστατικό ως σημαντικό όργανο του κόμματος

Μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ ιστορική διαδρομή στο κόμμα υποστήριζε χαρακτηριστικά: “Άλλα μας είπε ο Σαμαράς για τη σύνθεση του 15μελους και άλλα τελικά έκανε”. Και αυτό γιατί αρχικά ο πρόεδρος της Ν.Δ στην κοινοβουλευτική ομάδα είχε μιλήσει για συμμετοχή δύο μελών της ΠΕ και δύο συμβούλων του, αλλά τελικά θυσίασε τους δύο πρώτους και ένα σύμβουλο για να τους αντικαταστήσει με βουλευτές, ώστε να επιχειρήσει να κρατήσει την κοινοβουλευτική ομάδα. Ενδιαφέρον είναι ότι η ομιλία Σαμαρά στην ΠΕ σε αντίθεση με τις υπόλοιπες δεν έχει ανέβει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ν.Δ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία
SHARE: