Σκουρλέτης για πρώην Δήμαρχο Γαύδου: “Αυταρχισμός χωρίς όρια εκ μέρους του πρωθυπουργού”

Σκουρλέτης για πρώην Δήμαρχο Γαύδου: “Αυταρχισμός χωρίς όρια εκ μέρους του πρωθυπουργού”
Πάνος Σκουρλέτης Eurokinissi

Για "παραβίαση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων" κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την καταγγελία της πρώην Δημάρχου της Γαύδου.

Τη στήριξή του στην πρώην Δήμαρχο Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου, μετά τη δημόσια καταγγελία της για σύσταση που δέχθηκε να μείνει στο σπίτι της μέχρι την αναχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του για τα Θεοφάνεια, εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.

Στη δήλωσή του, ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί το “καθεστώς” του Πρωθυπουργού για τις παράνομες και αυταρχικές ενέργειες εις βάρος της πρώην Δημάρχου”.

Καταλήγοντας, ο ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζει ότι “ο χρόνος για το καθεστώς Μητσοτάκη τελειώνει” καθώς “είναι ώρα να βγει η χώρα στο φως”.

Αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη:

Από την ακριτική Γαύδο ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες δύο ταχυτήτων και ότι οι ακρίτες της χώρας αξίζουν ξεχωριστής μέριμνας, φροντίδας και προστασίας. Τόσο ξεχωριστής που η πρώην Δήμαρχος Γαύδου, Γκέλη Καλλίνικου, δέχθηκε «σύσταση» από αστυνομικό όργανο να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Τι φοβάται άραγε το καθεστώς Μητσοτάκη και τα όργανα της τάξης προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες και αυταρχικές ενέργειες εις βάρος της πρώην Δημάρχου; Ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια των τραγικών συνεπειών από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές και θα χαλάσει η βιτρίνα της φιέστας;

Όπως καταγγέλλει η ίδια η πρώην Δήμαρχος, αφού αρνήθηκε να υπακούσει στις «συστάσεις» και ευρισκόμενη σε ένα παντελώς παράνομο καθεστώς επιτήρησης και παραβίασης θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων, προκειμένου να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη πεζοπορία στο δάσος του νησιού έπρεπε να προηγηθεί εκτεταμένη συζήτηση με την Αστυνομία.

Φαίνεται ότι στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ αντί για «φώτιση» επικρατούν μαύρα σκοτάδια.

Η πρωτοφανής αυτή αυταρχική, παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια των αστυνομικών οργάνων κατά της πρώην Δημάρχου Γαύδου έρχεται να προστεθεί στο κάδρο των υποκλοπών και του παρακράτους της ΕΥΠ με προϊστάμενο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και στις «λίστες Πέτσα» για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για ένα πράγμα: με την κυβέρνηση της ΝΔ κινδυνεύει άμεσα η Δημοκρατία.

Δηλώνουμε την απόλυτη στήριξή μας στην πρώην Δήμαρχο Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου.

Ο χρόνος για το καθεστώς Μητσοτάκη τελειώνει. Είναι ώρα να βγει η χώρα στο φως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα