Η απεργία συνεχίζεται, τα βουνά σκουπιδιών παραμένουν

Η απεργία συνεχίζεται, τα βουνά σκουπιδιών παραμένουν
Protest march by members of the Panhellenic Federation of Workers of Local Government Organizations (POE-OTA) claiming the appointment of the contract workers employed in Local Government during their 24 hours strike, in Thessaloniki, Greece, June 22, 2017. / ( ) 24 , , , 22 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στο τραπέζι αφήνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης την πρόταση για ρύθμιση των συμβασιούχων, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ συνεχίζουν την απεργία ως την Πέμπτη και απορρίπτουν τη νομοθετική πρωτοβουλία. Παραμένουν βουνά τα σκουπίδια στους δρόμους

Η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα σε αορίστου χρόνου δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όπως διαμήνυσε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο Live News με το Δημήτρη Χατζηνικόλα ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Πώς σχολίασε τη στάση των εργαζομένων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ να συνεχιστεί η απεργία και τι δήλωσε για την απόφαση Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτες τον καθαρισμό των δρόμων τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η πρόταση του υπουργείου κινείται στα πλαίσια του Συντάγματος, εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και εξασφαλίζει την απασχόληση των συμβασιούχων έως ότου διενεργηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απόφαση της ΠΟΠ – ΟΤΑ να αναστείλει την απεργία και τόνισε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα ρύθμιση του ζητήματος, οι δήμοι θα πρέπει έως το τέλος του μήνα και βάσει της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έπειτα από συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής κατέληξαν στην απόφαση πως η ρύθμιση Σκουρλέτη δεν τους καλύπτει και ως εκ τούτου συνεχίζουν την απεργιακή κινητοποίηση όπως προβλεπόταν ως την ερχόμενη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε προκήρυξη ανάθεσης αποκομιδής των σκουπιδιών για τις ημέρες της απεργίας σε ιδιώτη. Σχολιάζοντας την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι οι συνδικαλιστές με τη στάση τους άθελά τους οδηγούν στο να διευκολυνθούν τέτοιες επιλογές.

Piles of garbage in the streets of Thessaloniki due to the protests of contract civil servants for the fifth consecutive day on June 23, 2017. / , 23 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

 

O Πάνος Σκουρλέτης ωστόσο, επανέλαβε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει το δρόμο προς τις ιδιωτικές εταιρείες στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ακούστε όσα δήλωσε ο υπουργός στο Ραδιόφωνο 24/7:

ΦΩΤΟ SOOC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα