Σκουρλέτης για το φλέγον θέμα της ΔΕΗ: Δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της

Hand over ceremony, at the ministry of labour, in Athens, on Jan. 28, 2015 /     ,  ,  28 , 2015
Hand over ceremony, at the ministry of labour, in Athens, on Jan. 28, 2015 / , , 28 , 2015 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Λήγει η προθεσμία του Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την απόφαση ιδιωτικοποίησης ή όχι του ΑΔΜΗΕ. Τι δήλωσε για τις Σκουριές

Την εναλλακτική πρόταση «απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ» έχει να αντιμετωπίσει έως τις 15 Οκτωβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος έκανε λόγο για αλλαγές στην αγορά ενέργειας που «δεν πλήττουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ».

Όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό Αθήνα 984 είχε γίνει αποδεκτό ότι μπορεί να υποβληθεί εναλλακτική πρόταση και σημείωσε «δεν υπάρχει πρόταση πάνω στο τραπέζι για τη δημιουργία μικρής ΔΕΗ. ΔΕΗ-2,33% Η δημιουργία μικρής ΔΕΗ ήταν μια πρόταση που είχε κάνει πέρυσι το καλοκαίρι η προηγούμενη κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας. Δεν κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Τώρα μιλάμε πάνω στο πολύ συγκεκριμένο που έχει να κάνει με τον ΑΔΜΗΕ και με κάποιες αλλαγές, οι οποίες αφορούν την αγορά ενέργειας, αλλά δεν πλήττουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ».

Έφερε ως παράδειγμα ότι «θα μπορούσε να υπάρξει μια από κοινού δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, όπου θα υπάρχει η συμμετοχή του δημοσίου και των ιδιωτών. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι θα μπορούσαμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να δούμε την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τον δημόσιο».

Εξήγησε ότι «δεν μιλάμε για εκχώρηση. Μιλάμε για νέες επενδύσεις. Ενδεχομένως λέω. Δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, κάτι στον ορίζοντα. Μιλάμε θεωρητικά, γενικά».

Συμπλήρωσε ακόμη πως «για παράδειγμα, εμείς σκεφτόμαστε τώρα ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων σε σχέση με τα νησιά, έτσι ώστε να αποκτήσουν τη δική τους ενεργειακή αυτάρκεια».

Για τις Σκουριές είπε πως «θα έλεγε κανείς ότι έχει αρχίσει και “σκουριάζει” αυτό το θέμα. Είχαμε μια συνάντηση, στην οποία εμείς επαναλάβαμε αυτό που είχαμε πει, δηλαδή την τελευταία απόφαση που είχαμε πάρει εκ μέρους του υπουργείου».

Πρόσθεσε πως «εμείς ζητάμε από την εταιρεία να παρουσιάσει αυτό για το οποίο δεσμεύεται -και είναι όρος για να υπάρξει αυτή η επένδυση-, τον σύγχρονο αυτό τρόπο εφαρμογής της μεταλλουργίας επί τόπου. Αυτό λέει η σύμβαση. Θέλετε να υπάρχουν επενδύσεις οι οποίες θα αθετούν τις δεσμεύσεις τους και τις υποχρεώσεις τους;», διερωτήθηκε ο υπουργός.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network