Σκουρλέτης: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σαφής, αρραγής και μακράς πνοής

Governing council in Maximos Mansion,Athens,on May 13, 2015  /     ,  13 ,2015
Governing council in Maximos Mansion,Athens,on May 13, 2015 / , 13 ,2015 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνέντευξή του απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η διευθέτηση του χρέους

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σαφής, αρραγής και μακράς πνοής, έτοιμη να αναμετρηθεί με τις παρούσες σοβαρές δυσκολίες», υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά», αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ μετά την έλλειψη προγραμματικής σύγκλισης και την αυστηρή κριτική που είχαν ασκήσει στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Για τα επερχόμενες φοροεπιβαρύνσεις ο υπουργός δηλώνει ότι «καταβάλλεται προσπάθεια για δικαιότερη κατανομή των βαρών και ότι κανένα νέο μέτρο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης που δεν ήταν ήδη  γνωστό από την ψηφισμένη τελευταία συμφωνία πριν από την προκήρυξη των εκλογών.»

Το χρέος και τα προαπαιτούμενα του μνημονίου

Στο ζητούμενο για την χώρα, θέμα της διευθέτησης του χρέους, θεωρεί αναγκαία τη «δίκαιη διευθέτηση του δυσβάσταχτου δημόσιου  χρέους, μέσα από την οποία θα πετύχουμε την απομείωση» και εκτιμά ότι συζήτηση θα ξεκινήσει μετά το πέρας της αξιολόγησης.

Αναφορικά με την προτροπή ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, ο υπουργός δηλώνει ότι κατά την τελευταία διαπραγμάτευση υπήρξε μετατόπιση από την αρχική θέση, με τη νέα να κινείται στη λογική της προστασίας των παγίων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ, και στη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της. Η πρόταση της κυβέρνησης προσβλέπει στη δημιουργία μιας νέας δημόσιας  εταιρείας, που θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης  του δικτύου υψηλής τάσης.

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης το κλείσιμο των μεταλλείων

Σχετικά με τις προθέσεις του ως προς τις Σκουριές ο κ. Σκουρλέτης, επαναλαμβάνει ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνηση το κλείσιμο της επιχείρησης παρά μόνο, να τιμήσει την υπογραφή της και να υλοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις γιατί «ο λαός απαιτεί από την κυβέρνησή του να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και τη νομιμότητα»

Τέλος, ερωτηθείς για την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχόμενη πρόσκληση στήριξης του έργο της κυβέρνησης, προς την ΛΑΕ, ο υπουργός επισημαίνει πως ο διάλογος «σε συγκεκριμένη πολιτική βάση», με συντρόφους, με τους οποίους ήμασταν μαζί επί δεκαετίες έχει ξεχωριστή σημασία. Άλλωστε,αναφέρει, τα αποτελέσματα τα εκλογών και το νέο σκηνικό προσφέρεται για συμπεράσματα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μνημόνιο 3
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιστρέφουν στις δουλειές του οι εργαζόμενοι στην "Ελληνικός Χρυσός"

SHARE:

24Media Network