Σπυράκη: Ο εκβιαζόμενος Τσίπρας χρειάστηκε μία βδομάδα για να αποφασίσει

Σπυράκη: Ο εκβιαζόμενος Τσίπρας χρειάστηκε μία βδομάδα για να αποφασίσει
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής, κυρία Μαρία Σπυράκη Eurokinissi

Ως απόδειξη και όχι διάψευση του εκβιασμού του πρωθυπουργού από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο αντιμετωπίζει η ΝΔ την επιστολή Τσίπρα στο Βούτση, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση εξαρτάται από τις διαθέσεις της Μεγαλοοικονόμου και του Παπαχριστόπουλου

Για εκβιαζόμενο πρωθυπουργό που εξαρτάται από τις διαθέσεις της Μεγαλοοικονόμου και του Παπαχριστόπουλου, επέμεινε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ζητά να μην αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής και να μην διατηρήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί τα προνόμια τους ακόμη και μετά τη διάλυση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποδεικνύει ότι δεν εκβιάζεται. Και αυτό καθώς, όπως ανέφερε η κ.Σπυράκη, “ο κ.Τσίπρας χρειάστηκε μία βδομάδα για να αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του κ.Καμμένου, ενώ μία βδομάδα πριν ο εκπρόσωπος του είχε προαναγγείλει ότι θα άλλαζε τον κανονισμό της Βουλής”.

Η κ.Σπυράκη σχολίασε επίσης ότι “ο πρωθυπουργός, που εξαρτάται από τις διαθέσεις της Μεγαλοοικονόμου και του Παπαχριστόπουλου, απευθύνεται στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ως υφιστάμενο του, αγνοώντας ότι η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τη Βουλή” και τόνισε ότι για τη ΝΔ δεν τίθεται θέμα αλλαγής του κανονισμού της Βουλής, καλώντας τον κ.Βούτση να μην εγείρει θέμα.

Στο ερώτημα πως στοιχειοθετεί πλέον η ΝΔ τα περί εκβιασμού του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, απάντησε ότι: “Ο κ.Τσίπρας το μόνο που κατάφερε να πιστοποιήσει είναι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σημαία ευκαιρίας και ότι είναι έτοιμος να ενδώσει στις απαιτήσεις του άλλοτε αναντικατάστατου εταίρου”.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ πως η ΝΔ δε θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η κ.Σπυράκη δήλωσε την έκπληξη της καθώς όπως τόνισε είναι γνωστό ότι η ΝΔ δε θα το ψηφίσει.

“Η ΝΔ έχει τοποθετηθεί εξαρχής, όσο για τις κραυγές απελπισίας του κ Καμμένου είχε όλη την ευκαιρία να μη φτάσει η βουλή να συζητά το πρωτόκολλο ένταξης εάν είχε ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ. Ολα τα άλλα προφάσεις εν αμαρτίαις και βέβαια θα καταψηφίσουμε το πρωτόκολλο ένταξης”, τόνισε.

Η κ.Σπυράκη δήλωσε πως όσο νωρίτερα γίνουν οι εθνικές εκλογές τόσο καλύτερο “για να τελειώσει αυτή η αβεβαιότητα και να σταματήσει αυτή η παρακμιακή κατάσταση που δεν ωφελεί τον τόπο και βλάπτει τους Έλληνες”, ενώ υπενθύμισε ότι “μέσα σε αυτό το κλίμα εκβιασμών και παρακμής” ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε χθες από τη Λαμία βασικά στοιχεία του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας, όπως η δέσμευση για 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, για κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και του φόρου επιχειρήσεων κατά 20%, για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ κ.α.

“Για μας το ερώτημα είναιποιος μπορεί να φέρει επενδύσεις και να δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας” τόνισε.

Αναφέρθηκε εξάλλου στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η διήμερη συνεδρίαση θα έχει αντικείμενο την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και θα καταλήξει σε κείμενο πολιτικής για μείωση ανεργίας νέων. Σημειωτέον ότι το ΕΛΚ επεξεργάζεται πρόταση για δημιουργία 5 εκατ θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Στην Αθήνα θα βρεθούν επομένως ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν και πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος του αδελφού κόμματος της Ισπανίας Παμπλο Κασάδο και ο γγ του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα