Σπύρος Δερβενιώτης: “Πώς πέρασα στην πανδημία – Έκθεση του μαθητή Κυριάκου Μητσοτάκη”

Σπύρος Δερβενιώτης: “Πώς πέρασα στην πανδημία – Έκθεση του μαθητή Κυριάκου Μητσοτάκη”

O υπεύθυνος Επικοινωνίας, του ΜέΡΑ 25, Σπύρος Δερβενιώτης, γράφει στο NEWS 24/7, μια σκωπτική περίληψη μαθητικής έκθεσης, περιγράφοντας μια σκληρή πραγματικότητα.

Διάβασα την έκθεση του μαθητή Κυριάκου Μητσοτάκη «πως πέρασα τον πρώτο χρόνο της πανδημίας», της οποιάς και παραθέτω την περίληψη:

«Έπαιξα, έφαγα, νίκησα τους μογγόλους στα σύνορα, ξανάπαιξα, έφαγα, έσκισα τη γάτα στις Ευρωπαϊκές συνόδους, ξανάπαιξα, ξανάφαγα, νίκησα την παγκόσμια πανδημία στο διάλειμμα ανάμεσα στο κολατσιό μου και το μάθημα πιάνου, έπαιξα, έφαγα, πολλαπλασίασα τον άρτο της οικονομίας, έπαιξα λίγο ακόμα, έπλυνα τα δόντια μου, κοιμηθηκα».

Ναι, αναγνωρίζω ότι υπάρχουν βασικές διαφορές ανάμεσα στη σκωπτική περίληψη και το πραγματικό κείμενο του Πρωθυπουργού. Η κυριότερη απ’ τις οποίες ότι το σκωπτικό κείμενο περιέχει περισσότερες αλήθειες απ’ το πραγματικό-κυρίως στα επαναλαμβανόμενα «έπαιξα, έφαγα».

Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι υπόλοιποι 10.815.195 μαθητές του σχολείου Ελλάδα, κάπως αλλιώς θυμούνται τα πράγματα. Τα δικά τους γραπτά μέσα από το κελί των απανωτών οριζόντιων λοκντάουν, συνοψίζονται κάπως έτσι:

«Διατάχτηκα να κλείσω το μαγαζί μου και να κλειστώ σπίτι μου. Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός έπαιξε, έφαγε, πετάχτηκε για ολιγοήμερες διακοπές. Στη συνέχεια ενώ εγώ δε μπορούσα να πάω ούτε μέχρι τους ηλικιωμένους γονείς μου, τα τουρκικά πλοία σχεδόν έφταναν μέχρι την πόρτα τους-αντίθετα με τις εταιρείες ταχυμεταφορών που είχαν γονατίσει. Ο Πρωθυπουργός έπαιξε, έφαγε, πήγε μέχρι τις Βρυξέλες για να απαιτήσει δις στήριξης, μέτωπο απέναντι στην Τουρκία και εμβόλια, και γύρισε με τρία στα τρία αστοχία. Έπαιξε, έφαγε και πετάχτηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο από τις ολιγοήμερες διακοπές του εκείνης της βδομάδας για να δεi την παράσταση κάποιου άγνωστου σ’ αυτόν κυρίου Λιγνάδη. Μετά μας ξανακλείδωσε ακόμα πιο αυστηρά μέσα, έπαιξε, έφαγε, πετάχτηκε μέχρι την Πάρνηθα για ολιγόωρες διακοπές από τις ολιγοήμερες διακοπές του. Mετά «έλυσε μια σειρά «τρέχοντα προβλήματα της εσωτερικής ζωής» που δε θα υπήρχαν αν δεν τα δημιουργούσε ο ίδιος και η κυβέρνησή του δια πράξεων ή παραλείψεων, μετα έφαγε, κοιμήθηκε, και βασικά νομίζω μας έχει ξεχάσει όλους κλειδωμένους γιατί η πανδημία που «νίκησε» θεριεύει, οι ΜΕΘ έχουν ξεχειλίσει, και ο ίδιος ασχολείται μόνο με τα τουήτ του Βαξεβάνη.”

Θα παρατηρήσατε ότι μίλησα για 10.815.195 μαθητές-δύο λιγότερους από το σύνολο του πληθυσμού της χώρας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011. Ο ένας είναι προφανώς ο Πρωθυπουργός. Ποιος είναι ο άλλος μαθητής που δεν αναγνώρισε την πραγματικότητά του στο Πρωθυπουργικό γραπτό και γιατί;

 «Παρά την πίεση, το περίφημο “πού είναι το κράτος” αυτή τη φορά δεν ακούστηκε. Γιατί το κράτος ήταν και παραμένει παρόν.»  γράφει ο μαθητής Κυριάκος στην έκθεσή του. Ας δώσουμε το λόγο στο Στέφανο Μάνο, απουσιολόγο του αντικρατισμού, ο οποίος κοκκίνησε το απόσπασμα του πρωθυπουργικού λόγου με την εξής παρατήρηση:

«Από όταν ήμουν παιδί κατοικώ στην Εκάλη. Παλιά είχαμε συχνά χιόνια το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια, όχι. Φέτος ήταν η εξαίρεση. Γενική διάλυση! Είμαι ήδη 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό άρα χωρίς θέρμανση και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφόρηση μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;»

*Ο Σπύρος Δερβενιώτης είναι υπεύθυνος Επικοινωνίας, του ΜέΡΑ 25

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα