Στ. Θεοδωράκης: 'Υπάρχουν αρκετοί που βολεύονται με το ναυάγιο στο Κυπριακό'

Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό ζήτημα, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό ζήτημα, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί να επιμείνουν στην εξεύρεση λύσης

«Το Κυπριακό δεν πρέπει να φύγει από τη διεθνή ατζέντα, όπως θέλει η Τουρκία» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά και κάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί «να επιμείνουν και να διαψεύσουν την ιστορία που θέλει συζητήσεις και ποτέ λύσεις».

«Πρέπει η ελπίδα για απελευθέρωση και επανένωση του νησιού να κρατηθεί ζωντανή και πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην ακυρωθεί το κεκτημένο της τελευταίας διαπραγματευτικής διαδικασίας» υπογράμμισε.

Πέρα από τις ευθύνες που βαραίνουν ιδιαίτερα την Τουρκία ως προς την κατάρρευση των συνομιλιών, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τον φόβο «πως υπάρχουν αρκετοί -και σε αυτήν εδώ την αίθουσα- που βολεύονται με το τελευταίο ναυάγιο» είτε γιατί προτιμούν να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, είτε γιατί είναι κατά της ειρηνικής συνύπαρξης Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, είτε γιατί «απαιτώντας τα πάντα σήμερα βοηθούν τα κατοχικά στρατεύματα να παραμείνουν για πάντα στο νησί».

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα του «οι εξηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τους λόγους κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων να συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ και της Ε.Ε. Γιατί το θέμα δεν είναι να φεύγουμε από τις διαπραγματεύσεις αλώβητοι επικοινωνιακά. Το θέμα είναι να μη φεύγουμε άπραγοι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Κυπριακό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: 'Η Τουρκία δεν είχε πρόθεση να δεσμευτεί για λύση στο Κυπριακό'

Μητσοτάκης: 'Η Άγκυρα με τη στάση της απέτρεψε τη σύγκλιση στο Κυπριακό'

Τα επόμενα βήματα μετά το νέο ναυάγιο στο Κυπριακό

Το παρολίγον χειρότερο ναυάγιο

SHARE:

24Media Network