Σταϊκούρας: “Σημαντική η απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα – Απαιτείται δουλειά για την επενδυτική βαθμίδα”

Σταϊκούρας: “Σημαντική η απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα – Απαιτείται δουλειά για την επενδυτική βαθμίδα”
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.  intime

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών.

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης και σήμα αναγνώρισης της προόδου που έχει σημειώσει η πατρίδα μας είναι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η απόφαση που έλαβε χτες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα ελληνικά ομόλογα.

“Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έλαβε μια πολύ σημαντική απόφαση για την Ελλάδα, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης και σήμα αναγνώρισης της προόδου που έχει σημειώσει η πατρίδα μας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και προσέθεσε ότι: «Η απόφαση αυτή και οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα πρόσφατων αναφορών και εκθέσεων από εταίρους, θεσμούς και οίκους αξιολόγησης, που πιστοποιούν ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική και οι θυσίες των πολιτών αποδίδουν καρπούς.

Όμως, ως Κυβέρνηση και Οικονομικό Επιτελείο, δεν εφησυχάζουμε.

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, να εφαρμόζουμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και να ακολουθούμε μια διορατική εκδοτική στρατηγική.

Συνεχίζουμε, με σχέδιο, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, τη σκληρή δουλειά, ώστε η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί περαιτέρω και να αποκτήσει, το ταχύτερο δυνατόν, επενδυτική βαθμίδα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα