ΕΚΤ

Eιδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μάριο Ντράγκι.

Πολίτες έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Στο ναδίρ τα επιτόκια για επιχειρήσεις

Στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 2,8% έπεσε τον Σεπτέμβριο το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων. Ωστόσο η καθαρή ροή χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις είναι αρνητική ενώ χαμηλή παραμένει και η ζήτηση.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Γιατί παραμένουν κλειστές οι στρόφιγγες των δανείων για τις επιχειρήσεις

Έκθεση της ΕΚΤ και της Κομισιόν επιβεβαιώνει την εικόνα των επιχειρήσεων για την πολιτική περιορισμένων πιστοδοτήσεων προς την πραγματική οικονομία καθώς μόνο 3 στα αιτήματα για δάνειο εγκρίνονται. Οι λόγοι της απόρριψης των αιτημάτων.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: "Ομπρέλα" με αγορές ομολόγων 2,8 δισεκ. το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου

Συνεχίζει τη στήριξη στην ελληνική οικονομία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς χρέους των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Για την Ελλάδα έχει αγοράσει έτσι συνολικά ομόλογα άνω των 32 δισεκ. Ευρώ.

Πόσο θυμίζει τη Lehman Brothers μια πιθανή κατάρρευση της Evergrande

Πόσο θυμίζει τη Lehman Brothers μια πιθανή κατάρρευση της Evergrande

O Κώστας Μελάς, καθηγητής οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εκφράζει την πεποίθηση οτι η Κίνα δεν θα αφήσει τον κολοσσό Evergrande να χρεοκοπήσει, ωστόσο εξηγεί πόσο θα επηρεαστεί η παγκόσμια οικονομία αν αυτό δεν συμβεί. Ποιες είναι οι διαφορές με τη Lehman Brothers.

Η Evergrande καταρρέει, η Λαγκάρντ καθησυχάζει - Αγωνία για τις συνέπειες

Η Evergrande καταρρέει, η Λαγκάρντ καθησυχάζει - Αγωνία για τις συνέπειες

"Η έκθεση της ευρωζώνης σε ενδεχόμενη πτώχευση της Evergrande θα ήταν περιορισμένη", λέει η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενώ ο όμιλος καταρρέει και απειλεί την παγκόσμια οικονομία.

Ελληνικό σουπερ μάρκετ

Ανάπτυξη με ακρίβεια: Συνδυασμός "αγωνίας" για την επόμενη μέρα στην οικονομία

"Θολώνει" την εικόνα και απειλεί τα οικονομικά των νοικοκυριών η εκρηκτική αύξηση των τιμών. Τα νούμερα του τρίτου τριμήνου του έτους θα καταδείξουν την ξεκάθαρη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης

Φίλιππος Σαχινίδης: Φρένο χρέους, δημοσιονομικοί κανόνες στην ΕΕ και γερμανικές εκλογές

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, γράφει στο NEWS 24/7 για τις προσεχείς εκλογές στην Γερμανία και τις επιπτώσεις που θα έχουν στην συζήτηση για τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Σημαντικά οφέλη από την αλλαγή του νόμου για τον αναβαλλόμενο φόρο

Σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς η καταγραφή ζημιών θα οδηγούσε σε ενεργοποίηση των διατάξεων του αναβαλλόμενου φόρου και αναγκαστική είσοδο του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.

Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζες: Περνούν τον πήχη των πανευρωπαϊκών stress tests

Την Παρασκευή ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του stress tests της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες. Περνάνε τον πήχη με την υποσημείωση ότι αν διαπιστωθεί πτώση κεφαλαίων κάτω των ορίων θα ζητείται άμεσα κεφαλαιακή ενίσχυση. Τα κριτήρια και η σειρά κατάταξης.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: Στο 2% ο στόχος για τον πληθωρισμό

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη νέα στρατηγική νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό θεμέλιο που θα μας καθοδηγήσει στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, Πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

ESM: Υπενθυμίσεις στην Ελλάδα για κέρδη των δανείων, πτωχευτικό και "κόκκινα δάνεια"

Υπενθυμίσεις για την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και δη του πτωχευτικού, αλλά και των ωφελειών που υπάρχουν για την Ελλάδα από την ευνοϊκή χρηματοδότηση μέσω του Μηχανισμού επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) στην ετήσια έκθεση 2020 που ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο Διοικητών του.

Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες με σημαίες της ΕΕ

Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γερμανίας για την ποσοτική χαλάρωση

Η Κομισιόν κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γερμανίας, για την απόφαση με την οποία το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αμφισβήτησε την νομιμότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Άνθρωποι με μάσκα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Μπαράζ ομολογιακών εκδόσεων από το Δημόσιο με αρωγό τις τράπεζες

Μέσα σε έξι μήνες το ελληνικό Δημόσιο θα έχει καλύψει πάνω από το 90% του ετήσιου στόχου δανεισμού με το μεγαλύτερο μέρος των εκδόσεων να απορροφώνται από τις ελληνικές Τράπεζες που αποκομίζουν σημαντικά οφέλη

Γιάννης Στουρνάρας.Φωτο αρχείου.

Στουρνάρας: Να κρατήσει ανοικτούς τους κρουνούς του χρήματος η ΕΚΤ

Η ΕΚΤ δεν πρέπει να επιβραδύνει τις έκτακτες αγορές ομολόγων, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται ακόμα στη δίνη του κορωνοϊού, δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ. Ιδιαίτερα κρίσιμη η συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: Δύο ηχηρά καμπανάκια για τις ελληνικές τράπεζες

Πολιτική σχηματισμού σταθερά υψηλών προβλέψεων παρά το μικρότερο κύμα κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας ζητά από τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα "φούσκα" την τεράστια ρευστότητα στις αγορές καθώς τα νέα δάνεια προς την οικονομία είναι ελάχιστα.

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ενρία

Ενρία: Σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Κάλεσε τις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν τη δουλειά και να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες για την περαιτέρω μείωση των "κόκκινων" δανείων, σημειώνοντας ότι θα έχουν την στήριξη της ΕΚΤ.

S&P

Τι σημαίνει η αναβάθμιση "έκπληξη" από τον οίκο S&P; Τα 10 σημεία "κλειδιά"

Πιο κοντά στην έκδοση νέου χρεόγραφου είναι η Ελλάδα μετά την θετική κίνηση του οίκου S&P. Βέβαια στις εκτιμήσεις του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εστιάζει στα ρίσκα του τουρισμού, του ενεργειακού κόστους αλλά και της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

Κόκκινα δάνεια: Θετική η EKT στην παράταση του σχεδίου "Ηρακλής"

Κόκκινα δάνεια: Θετική η EKT στην παράταση του σχεδίου "Ηρακλής"

Αξιοσημείωτη χαρακτήρισε την πρόοδο των ελληνικών τραπεζών στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ (SSM) Εlizabeth McCaul. Θετική επίσης και η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα αν και τα κόκκινα δάνεια θα αυξηθούν πανευρωπαϊκά εξαιτίας της πανδημίας.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Κλειστές οι στρόφιγγες των δανείων παρά την ρευστότητα ρεκόρ

Μόλις 5 δις. ευρώ σε σύνολο 46 δις. διατέθηκε από τις τράπεζες για την χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Γιατί οι τράπεζες κρατούν κλειστές τις κάνουλες. Στο πάγο βάζει η κυβέρνηση την πρόταση για δημιουργία Bad Bank.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Καμπανάκι από τον SSM για αναπροσαρμογή των business plans

Αυξάνεται η ανησυχία του SSM για τις ελληνικές τράπεζες καθώς διαπιστώνει ότι η πανδημία προκαλεί πίεση στη ρευστότητα, υποχώρηση της κεφαλαιακής επάρκειας και επιβράδυνση την πορεία ανάκαμψης.

Πολίτες με μάσκα στην Αθήνα

Alpha Bank: Από τις ηπιότερες στην ΕΕ η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Μελέτη της τράπεζας αναλύει τους λόγους για τους οποίους η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των ηπιότερων στην ΕΕ παρά το γεγονός ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου.