ΕΚΤ

Eιδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μάριο Ντράγκι.

Ακρίβεια: "Καμπανάκι" για τον πληθωρισμό - Σήμα Λαγκαρντ για "σφιχτές και στοχευμένες" παροχές

Ακρίβεια: "Καμπανάκι" για τον πληθωρισμό - Σήμα Λαγκαρντ για "σφιχτές και στοχευμένες" παροχές

Προειδοποίηση ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να οδεύει προς μια νέα εποχή ασταθούς πληθωρισμού, καθιστώντας ακόμη πιο κρίσιμο τον έλεγχο των προσδοκιών για το πού κατευθύνονται οι τιμές απηύθυναν οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών με βάση το Bloomberg.

Τράπεζες: έρχονται οι πρώτες αυξήσεις στα επιτόκια καταθέσεων

Τράπεζες: έρχονται οι πρώτες αυξήσεις στα επιτόκια καταθέσεων

Μετά την αυστηρή κριτική που δέχθηκαν οι τράπεζες προχωράνε μέσα στην εβδομάδα στις πρώτες αυξήσεις των επιτοκίων καταθέσεων. Οι αυξήσεις θα είναι περίπου της τάξης της μισής μονάδας, αλλά θα κλιμακώνονται έως και 1% για μεγαλύτερα ποσά.

Χρηματιστήριο

ΕΚΤ: Περιορίζει την ρευστότητα στις τράπεζες, αρνητική αντίδραση από τα ομόλογα

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0366 δολάρια.

Τράπεζες: Θετικό 9μηνο που ψηλώνει τον πήχη του 2023

Τράπεζες: Θετικό 9μηνο που ψηλώνει τον πήχη του 2023

Εβδομάδα αποτελεσμάτων για τις τράπεζες. Τι θα δείξουν τα στοιχεία γ’ τριμήνου με βασικούς άξονες  τη βελτίωση εσόδων και κερδοφορίας, την συγκράτηση των κόκκινων δανείων αλλά και τους στόχους της επόμενης χρήσης.

Γιάννης Στουρνάρας

Γιάννης Στουρνάρας: "Καμπανάκι" από τις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Για κίνδυνο πρόκλησης αδικαιολόγητης ζημιάς στην οικονομία της Ευρώπης από υπερβολικά μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων έκανε λόγο ο Διοικητής της ΤτΕ σε συνέντευξή του στο Politico. Τι εκτιμά για τον πληθωρισμό και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις για "φρένο" στην ανάπτυξη - Οι "νάρκες" επιτοκίων και πληθωρισμού

Η διαφαινόμενη συνέχεια ανόδου των επιτοκίων, που επιβραδύνει τις επενδύσεις,  ο περιορισμός της ζήτησης λόγω πληθωρισμού από το εξωτερικό, που επηρεάζει αρνητικά τις εξαγωγές μας αλλά και τον τουρισμό, δίνουν σήματα επιβράδυνσης της οικονομίας.

Πολίτες έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Επιτόκια και δάνεια εκτοξεύουν την κερδοφορία του 2022

Σημαντικά κέρδη για τις τράπεζες το 2022 με ατμομηχανή τις συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ και την επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης, λόγω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τράπεζες: Στο "ψυγείο" η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια

Τράπεζες: Στο "ψυγείο" η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια

Όπως εξηγούν οι αναλυτές της ΤτΕ, οι παράγοντες που επηρέασαν την μείωση της ζήτησης των στεγαστικών δανείων είναι η οικονομική αβεβαιότητα, η πίεση που δημιουργεί στα εισοδήματα ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων.

Ηλικιωμένος στους δρόμους της Αθήνας

Eurostat: Στο 12,2% ο ετήσιος πληθωρισμός - Ξεπέρασε το 5% το 10ετές ομόλογο της Ελλάδας

Αύξηση κατά 1,1% σημειώθηκε στον ετήσιο πληθωρισμό τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Άγγιξε το 5% το 10ετές ομόλογο στη χώρα, ενώ παράλληλα η ενέργεια ωθεί τα νούμερα των τιμών του Δείκτη Τιμών σε άνοδο.

Χρηματιστήριο

Τα ομόλογα τραβούν την ανηφόρα - Εκτόξευση των αποδόσεων εν μέσω πολιτικής και οικονομικής "τρικυμίας" στην ΕΕ

Μετά την εκτόξευση του κόστους πρώτων υλών και της ενέργειας έρχεται και η εκτίναξη του κόστους χρηματοδότησης, που αναπόφευκτα “φρενάρει” επενδυτικά σχέδια και εντείνει την πίεση για αναθεωρήσεις προϋπολογισμών για μεγάλα έργα.

Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει την εδραίωση των επιπτώσεων του πληθωρισμού

Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η περίοδος υψηλού πληθωρισμού να επηρεάσει την οικονομική συμπεριφορά και να δημιουργήσει ένα χρόνιο πρόβλημα, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Μια γυναίκα σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

Παγκόσμια Τράπεζα: "Μαύρες" προβλέψεις για την οικονομία - Επιβράδυνση και μετά το 2023

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και το ενδεχόμενο να διαρκέσει και πέραν του 2023. Στο στόχαστρο των αγορών ξανά η Ελλάδα.

Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: Κύρια προτεραιότητα της ΕΚΤ ο πληθωρισμός - Τι είναι το "ουδέτερο επιτόκιο"

Τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να επιβαρύνουν την ανάπτυξη, αλλά η σταθερότητα των τιμών είναι η κύρια προτεραιότητα, δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Δυο "φρένα" στην πορεία της ανάπτυξης

Το κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται συστηματικά για την πορεία της οικονομίας βασίζεται σε μια μονοσήμαντη ανάγνωση της πορείας του ΑΕΠ, που “κρύβει” αστερίσκους και “νάρκες”.

Τράπεζες: Πόσο αυξάνονται οι δόσεις των δανείων από σήμερα

Τράπεζες: Πόσο αυξάνονται οι δόσεις των δανείων από σήμερα

Αναμενόμενη από τις τράπεζες η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση-μαμούθ των επιτοκίων κατά 0,75%. Ακολουθούν και νέες αυξήσεις μέχρι τέλος του χρόνου. Πόσο επιβαρύνονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Γραφεία της ΕΚΤ

ΕΚΤ: Αύξηση-ρεκόρ κατά 0,75% στα επιτόκιά της

Σε μία άνευ προηγουμένου αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΚΤ, προκειμένουν να καταπολεμήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό

Τράπεζες: Επιθετική αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Τράπεζες: Επιθετική αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,75% αναμένουν σήμερα αγορές και τράπεζες, χωρίς να αποκλείεται η αύξηση να φτάσει και το 1%. Η νέα αύξηση θα επιβαρύνει έως και 50 ευρώ τις δόσεις των στεγαστικών και θα φέρει 1 δισ. αύξηση εσόδων για τις τράπεζες.

Νέα μέτρα και αυξήσεις συντάξεων το πολιτικό “ανάχωμα” της κυβέρνησης

Νέα μέτρα και αυξήσεις συντάξεων το πολιτικό “ανάχωμα” της κυβέρνησης

Νέες παροχές, ανάλογα με τις δημοσιονομικές αντοχές του προϋπολογισμού βάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση αφενός για να στηρίξει σε χαλεπούς καιρούς την οικονομία κι αφετέρου για να αλλάξει το κλίμα λόγω υποκλοπών.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Moody's: "Ανάσα" για τον Νότο από την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ

Σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's τα υψηλότερα επιτόκια της ΕΚΤ θα στηρίξουν τα καθαρά περιθώρια τόκων, ενώ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα συμβάλλει στη σταθεροποίηση των spreads και των τιμών των κρατικών ομολόγων.

Τράπεζες

Νέο Δ.Σ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ως όργανο διοίκησης καθορίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι πλέον 9μελές από τα οποία τα 6 είναι μη εκτελεστικά και 3 εκτελεστικά. Η θητεία των νέων μελών του Δ.Σ. είναι τριετής, με δυνατότητα ανανέωσης έως τη λήξη της διάρκεια του Ταμείου.

Σπίτια στην Αθήνα

Τράπεζες: Έως και 40 μονάδες βάσης η πρώτη αύξηση στα επιτόκια στεγαστικών δανείων

Οι τράπεζες έχουν προχωρήσει το τελευταίο τρίμηνο σε σημαντικές αναπροσαρμογές στην επιτοκιακή τους πολιτική με τα σταθερά επιτόκια να έχουν αυξηθεί έως και 40 μονάδες βάσης. Αναλυτικά παραδείγματα.

Τράπεζες

Τράπεζες: "Πέρασαν" τα κλιματικά stress test απουσία στοιχείων

Οι πιστωτικές ζημίες στα δύο σενάρια φυσικών κινδύνων ανέρχονται συνολικά σε 70 δισ. ευρώ για 41 συμμετέχουσες τράπεζες, εκτίμηση που μπορεί να υποτιμά σημαντικά τον πραγματικό κλιματικό κίνδυνο καθώς αντανακλά ένα μέρος μόνο αυτού.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζες: Πράσινο φως για την διανομή μερίσματος από τις Γενικές Συνελεύσεις

Ήδη Πειραιώς, Eurobank και Εθνική αποφάσισαν να κάνουν χρήση της πρόσφατης κυβερνητικής ρύθμισης για απευθείας συμψηφισμό ζημιών και επομένως να μπορούν να διανείμουν μέρισμα, εφόσον το επιτρέψει ο SSM.