news 24/7

ΕΚΤ

Eιδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μάριο Ντράγκι.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Νέα κρίση χρέους απειλεί την ΕΕ

Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης προτρέπει τους ηγέτες να σταματήσουν τους διαπληκτισμούς και να φτιάξουν μία ισχυρή συμμαχία στη μάχη κατά του κορονοϊού. Συστήνει επίσης να εκδοθούν κοινά ομόλογα.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ της Κριστίν Λαγκάρντ

ΕΚΤ: Νέα όπλα στη μάχη κατά του κορονοϊού

Άρση του περιορισμού για αγορά έως το 33% στις αγορές ομολόγων του προγράμματος των 750 δισ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ. Ανακοίνωσε την επιλεξιμότητα και των ελληνικών ομολόγων στο έκτακτο QΕ

Τράπεζα της Ελλάδος

Κορονοϊός: Τι σημαίνει η απόφαση της ΕΚΤ για δημόσιο, τράπεζες και επιχειρήσεις

Ανάσα ρευστότητας σε τράπεζες και επιχειρήσεις η οποία εν συνεχεία θα διατεθεί στην πραγματική οικονομία και αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού του δημοσίου σηματοδοτεί η απόφαση της ΕΚΤ. Ικανοποίηση στα τραπεζικά επιτελεία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ

Ανοιχτή η Μέρκελ για ευρωομόλογο - Από το 2016 το πρότεινε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Πολιτικά δύσκολη η απόφαση για τους Γερμανούς και ενδεχομένως να χρειαστεί περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών για να αποφασιστεί, εκτιμά το Bloomberg. Η ΕΕ πάντα ένα βήμα πίσω από τις ανάγκες.

Η Κριστίν Λαγκάρντ και στελέχη της ΕΚΤ σε συνέντευξη Τύπου στην Φρανκφούρτη

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει και άλλα μέτρα

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει και άλλα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, επιχειρώντας να διαλύσει τις αυξανόμενες ανησυχίες.

Πρώτη κατοικία

Ενδεχόμενο δίμηνης παράτασης για προστασία της πρώτης κατοικίας

Το σενάριο της παράτασης για την προστασία της α΄κατοικίας, εξετάζουν κυβέρνηση και τράπεζες σε μια πρώτη προσπάθεια ελέγχου των συνεπειών του κορονοϊού στην οικονομία.

Άνθρωποι ξεκουράζονται στην επιχειρηματική περιοχή της La Defense έξω από το Παρίσι

Κορονοϊός: 61 νεκροί στη Γαλλία

Συνεχή αύξηση των νεκρών στη Γαλλία. Έχουν φτάσει τους 61. Για τη χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας εδώ και 100 χρόνια στη χώρα, μίλησε ο πρόεδρος Μακρόν.

Τράπεζα της Ελλάδος

Επιχείρηση θωράκισης του τραπεζικού συστήματος

Σχέδια θωράκισης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος θέτουν σε εφαρμογή, Υπουργείου Οικονομικών και Τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουν έκρηξη των κόκκινων δανείων και εκροή καταθέσεων

Η Κριστίν Λαγκάρντ σε eurogroup στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2020

"Μποναμάς" της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες

Πολλαπλά κέρδη αναμένεται να έχει για τις ελληνικές τράπεζες η δυνατότητα να αυξήσουν το χαρτοφυλάκιο των κρατικών ομολόγων που έχουν στο ενεργητικό τους, ύστερα από την απόφαση της ΕΚΤ την περασμένη Παρασκευή.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Απόφαση ΕΚΤ: Χωρίς περιορισμούς οι αγορές ομολόγων του δημοσίου από τις εμπορικές τράπεζες

Στην άρση των περιορισμών στα ανοίγματα των ελληνικών εμπορικών τραπεζών προς τος ελληνικό δημόσιο προχώρησε με απόφασή της η ΕΚΤ, γυρίζοντας σελίδα από την περιοριστική απόφαση η οποία είχε ληφθεί πέντε χρόνια νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2015.

Luis de Guindos, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών και Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Ντε Γκίντος - Στουρνάρας - Σταϊκούρας: Συμφώνησαν στη στροφή της δημοσιονομικής πολιτικής

Μια ευνοϊκή νομισματική πολιτική όπως αυτή που ισχύσει στην ΕΕ θα πρέπει να συμβαδίσει και μια αντίστοιχη δημοσιονομική πολιτική με έμφαση στις επενδύσεις. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, που διοργάνωσε ο ΙΟΒΕ με το ίδρυμα Conrad Adenauer

Συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ θα επανεξετάσει τη στρατηγική της νομισματικής πολιτικής. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από την Κριστίν Λαγκάρντ.

Συνάντηση Κριστίν Λαγκάρντ - Κυριάκου Μητσοτάκη στην έδρα του ΕΚΤ

Η Λαγκάρντ ανοίγει το δρόμο για χαμηλότερο κόστος δανεισμού- Τι συζήτησαν με Μητσοτάκη

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία στάθηκε θετική στην άρση των περιορισμών στην έκθεσή των ελληνικών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα.

Έναρξη συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής,του Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών για την έγκριση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020

Χριστουγεννιάτικο "μποναμά" ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα συναντάται με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, να ανακοινώσει αύριο νέα θετικά μέτρα.

Φωτό αρχείου: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: H Ευρώπη πρέπει να απεξαρτηθεί από τους διεθνείς παρόχους πληρωμών με κάρτα

Ο Μπενουά Κερέ σημείωσε ότι περισσότερες από τα δύο τρίτα των πληρωμών χωρίς μετρητά γίνονται με ξένες κάρτες κάτι το οποίο αποτελεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα για την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Κοινοτικός αξιωματούχος: Το 2020 η συζήτηση για την αλλαγή του υπολογισμού των κερδών από τα ομόλογα

Απαντώντας στην σχετική ερώτηση αν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν "για επενδύσεις", όπως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε πώς αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας.

Βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι

Κάλεσμα Ντράγκι για δημοσιονομική χαλάρωση και αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στην Ευρωζώνη

Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τον Μάριο Ντράγκι για τον ρόλο του στη διάσωση του ευρώ και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, χωρίς να λείπουν οι αναφορές στην ελληνική οικονομά - Έπλεξε το εγκώμιο του Κεντρικού Τραπεζίτη ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ντράγκι: Αν η Ελλάδα προοδεύσει στις μεταρρυθμίσεις θα μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Για να συμμετάσχει η Ελλάδα στο QE, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία αξιολόγηση με επενδυτική διαβάθμιση από έναν από τους μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Μείωση επιτοκίων, επανεκκίνηση του QE και φθηνά δάνεια για τις τράπεζες ανακοίνωσε ο Ντράγκι

Έκκληση στις κυβερνήσεις για δημοσιονομική απηύθυνε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ αναθεώρησε χαμηλότερα τις προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό. Χαμηλά επιτόκια και QE για όσο χρειαστεί, ξεκαθάρισε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι

Το κρυπτονόμισμα Libra στο μικροσκόπιο του Ντράγκι

Τον οικονομικό κίνδυνο από τη χρήση των τεράστιων βάσεων δεδομένων που διαθέτουν τεχνολογικές εταιρείες όπως το Facebook επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Χτύπησε καμπανάκι για το "σχέδιο Libra"

Κ. Λαγκάρντ

Κριστίν Λαγκάρντ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αναλάβει τα ηνία της ΕΚΤ

Η "σιδηρά κυρία" του ΔΝΤ ετοιμάζεται να προσθέσει μία νέα πρωτιά στο πλούσιο βιογραφικό της. Αυτή της πρώτης γυναίκας επικεφαλής της ΕΚΤ, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θέση της στη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη.