ΕΚΤ

Eιδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μάριο Ντράγκι.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Κλειστές οι στρόφιγγες των δανείων παρά την ρευστότητα ρεκόρ

Μόλις 5 δις. ευρώ σε σύνολο 46 δις. διατέθηκε από τις τράπεζες για την χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Γιατί οι τράπεζες κρατούν κλειστές τις κάνουλες. Στο πάγο βάζει η κυβέρνηση την πρόταση για δημιουργία Bad Bank.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Καμπανάκι από τον SSM για αναπροσαρμογή των business plans

Αυξάνεται η ανησυχία του SSM για τις ελληνικές τράπεζες καθώς διαπιστώνει ότι η πανδημία προκαλεί πίεση στη ρευστότητα, υποχώρηση της κεφαλαιακής επάρκειας και επιβράδυνση την πορεία ανάκαμψης.

Πολίτες με μάσκα στην Αθήνα

Alpha Bank: Από τις ηπιότερες στην ΕΕ η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Μελέτη της τράπεζας αναλύει τους λόγους για τους οποίους η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των ηπιότερων στην ΕΕ παρά το γεγονός ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ηχηρό ''καμπανάκι'' από ΤτΕ

Αδύναμη κερδοφορία, χαμηλή ποιότητα κεφαλαίων λόγω αναβαλόμενου φόρου και νέο κύμα κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας οι κύριες επισημάνσεις της ΤτΕ για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: Αυξάνει το QE κατά 500 δισ. ευρώ

Η ΕΚΤ επέκτεινε επίσης τον ορίζοντα των αγορών στο πλαίσιο του PEPP μέχρι τουλάχιστον το τέλος του Μαρτίου του 2022. Παράλληλα διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Τράπεζες: Κλειστή η στρόφιγγα του δανεισμού προς τις επιχειρήσεις

Την ώρα που οι τράπεζες έχουν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια άφθονη ρευστότητα από καταθέσεις και παροχές δανεισμού με αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ, οι καθαρές ροές πιστώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα είναι αρνητικές.

Περαστικοί με μάσκες στην Αθήνα.

Τράπεζες: Εκτόξευση κόκκινων δανείων λόγω του lockdown

Τα τραπεζικά επιτελεία προετοιμάζονται για μια ακόμη χρονιά βαθιάς ύφεσης που θα εκτοξεύσει τα νέα κόκκινα δάνεια ακόμη και στα 20 δισ. ευρώ. Ανεπαρκής η παράταση στα μορατόρια και νέος γύρος ΑΜΚ. Καταρτίζονται σχέδια εκτάκτου ανάγκης.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Άντληση φθηνής ρευστότητας ύψους 39 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ

Σύμφωνα με την ΤτΕ ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ έφθασε στο τέλος Αυγούστου τα 38,9 δισ. από 12,3 δισ. τον Μάρτιο, χωρίς ωστόσο η ρευστότητα αυτή να έχει μετακυληθεί στην πραγματική οικονομία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: "Έτοιμη η ΕΚΤ για περισσότερη νομισματική στήριξη"

"Ο αντίκτυπος από την πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να είναι αισθητός σε όλη την Ευρωζώνη. Η ΕΚΤ παραμένει έτοιμη για περισσότερη νομισματική στήριξη". Τι δήλωσε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ.

Τράπεζες: Νέα κόντρα με την κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Τράπεζες: Νέα κόντρα με την κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Υπόμνημα το οποίο συνοδεύεται από σχετική μελέτη της Deloitte και αποτυπώνει τον κίνδυνο δημιουργίας νέων «κόκκινων» δανείων από την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού Κώδικα, έστειλε στο ΥΠΟΙΚ η ΕΕΤ.

Χρήματα

Τράπεζες: Γιατί ο κορονοϊός εκτίναξε τις καταθέσεις

Στα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση καθώς και στα μέτρα της ΕΚΤ για την ενίσχυση της ρευστότητας,αποδίδεται η αύξηση, μετά από χρόνια, των καταθέσεων. Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ.

Ακίνητα στην Αθήνα.

Προστασία πρώτης κατοικίας μόνο για τους οικονομικά ευάλωτους

Μοναδική προστασία, με το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, το επίδομα στέγασης και η μεταβίβαση της πρώτης κατοικίας στον ειδικό Φορέα με διαμονή για 12 έτη έναντι ενοικίου και δικαίωμα επαναγοράς. Τελευταία ευκαιρία το Πρόγραμμα Γέφυρα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: ''Οι γυναίκες πρωθυπουργοί διαχειρίστηκαν καλύτερα τον κορονοϊό''

Η Λαγκάρντ ανέφερε ως παράδειγμα τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ της οποίας η χώρα, με λίγο περισσότερους από 9.000 θανάτους, ήταν μια από τις λιγότερο πληγείσες στην Ευρώπη.

Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Στουρνάρας

Συγκρατημένα απαισιόδοξος ο Ντε Γκίντος, αισιοδοξία από Στουρνάρα και Σταϊκούρα για την μετά κορονοϊό εποχή

Η αισιοδοξία για την επόμενη μέρα του κορονοϊού από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τον υπουργό οικονομικών συνάντησε την… συγκρατημένη απαισιοδοξία του αντιπρόεδρου της ΕΚΤ, κ. Λουίς Γκίντος

Η Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: "Βαθιές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία. Η Ευρώπη σε εξαιρετική θέση"

Προς την οικολογία, την ψηφιοποίηση και την μετατροπή του τρόπου απασχόλησης στρέφει την παγκόσμια οικονομία, η κρίση που πυροδότησε ο κορονοϊός, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΚΤ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα και ιδίως τις μικρές επιχειρήσεις

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την δημιουργία του "Πλαισίου για τις μικροχρηματοδοτήσεις και άλλες διατάξεις".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τι προτείνει ο Π. Παυλόπουλος για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας στην υπόθεση "Weiss"

Πρόταση του Π. Παυλόπουλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η απόφαση της 5ης Μαΐου 2020, του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Στο 1,57% το επιτόκιο του 10ετούς, 3 δις δανείστηκε το Δημόσιο από τις αγορές

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον με προσφορές να ξεπερνούν τα 16 δις ευρώ από υψηλής ποιότητας επενδυτές και επιτόκιο στο 1,57% κοντά σε αυτό της έκδοσης του περασμένου Οκτωβρίου αρκετά πριν την κρίση, ήταν τα βασικά στοιχεία της σημερινής έκδοσης του 10ετούς ομολόγου.