news 24/7

ΕΚΤ

Eιδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μάριο Ντράγκι.

Συνάντηση Κριστίν Λαγκάρντ - Κυριάκου Μητσοτάκη στην έδρα του ΕΚΤ

Η Λαγκάρντ ανοίγει το δρόμο για χαμηλότερο κόστος δανεισμού- Τι συζήτησαν με Μητσοτάκη

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία στάθηκε θετική στην άρση των περιορισμών στην έκθεσή των ελληνικών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα.

Έναρξη συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής,του Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών για την έγκριση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020

Χριστουγεννιάτικο "μποναμά" ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα συναντάται με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, να ανακοινώσει αύριο νέα θετικά μέτρα.

Φωτό αρχείου: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: H Ευρώπη πρέπει να απεξαρτηθεί από τους διεθνείς παρόχους πληρωμών με κάρτα

Ο Μπενουά Κερέ σημείωσε ότι περισσότερες από τα δύο τρίτα των πληρωμών χωρίς μετρητά γίνονται με ξένες κάρτες κάτι το οποίο αποτελεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα για την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Κοινοτικός αξιωματούχος: Το 2020 η συζήτηση για την αλλαγή του υπολογισμού των κερδών από τα ομόλογα

Απαντώντας στην σχετική ερώτηση αν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν "για επενδύσεις", όπως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε πώς αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας.

Βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι

Κάλεσμα Ντράγκι για δημοσιονομική χαλάρωση και αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στην Ευρωζώνη

Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τον Μάριο Ντράγκι για τον ρόλο του στη διάσωση του ευρώ και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, χωρίς να λείπουν οι αναφορές στην ελληνική οικονομά - Έπλεξε το εγκώμιο του Κεντρικού Τραπεζίτη ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ντράγκι: Αν η Ελλάδα προοδεύσει στις μεταρρυθμίσεις θα μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Για να συμμετάσχει η Ελλάδα στο QE, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία αξιολόγηση με επενδυτική διαβάθμιση από έναν από τους μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Μείωση επιτοκίων, επανεκκίνηση του QE και φθηνά δάνεια για τις τράπεζες ανακοίνωσε ο Ντράγκι

Έκκληση στις κυβερνήσεις για δημοσιονομική απηύθυνε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ αναθεώρησε χαμηλότερα τις προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό. Χαμηλά επιτόκια και QE για όσο χρειαστεί, ξεκαθάρισε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι

Το κρυπτονόμισμα Libra στο μικροσκόπιο του Ντράγκι

Τον οικονομικό κίνδυνο από τη χρήση των τεράστιων βάσεων δεδομένων που διαθέτουν τεχνολογικές εταιρείες όπως το Facebook επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Χτύπησε καμπανάκι για το "σχέδιο Libra"

Κ. Λαγκάρντ

Κριστίν Λαγκάρντ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αναλάβει τα ηνία της ΕΚΤ

Η "σιδηρά κυρία" του ΔΝΤ ετοιμάζεται να προσθέσει μία νέα πρωτιά στο πλούσιο βιογραφικό της. Αυτή της πρώτης γυναίκας επικεφαλής της ΕΚΤ, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θέση της στη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση στο Βερολίνο

Γιατί η Μέρκελ θα “πουλήσει” τον Βέμπερ για την ΕΚΤ

Δε χωράνε δύο Γερμανοί σε δύο κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη. Και αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως την καγκελάριο είναι να διαδεχθεί το Ντράγκι ο Βάιντμαν της Deutsche Bank. Έτσι, ανάλογα με το αποτέλεσμα της 26ης Μαϊου, ο Βαυαρός υποψήφιος του ΕΛΚ μπορεί να πει “aufwiedersehen” στην προεδρία της Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ανάσα για τις ελληνικές τράπεζες η πρόθεση της ΕΚΤ για νέα μακρoπρόθεσμα δάνεια

Λύση για την εξόφληση των χαμηλότοκων δανείων ύψους οκτώ δισ. ευρώ της ΕΚΤ προς τις τράπεζες φαίνεται να δίνει η ίδια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της επιβράδυνσης της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Ντράγκι: Τέλος και επίσημα το QE - Σταθερά τα επιτόκια ως το τέλος του καλοκαιριού

Την επίσημη ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, που ξεκίνησε το 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, σημειώνοντας, όμως, ότι αποτελεί πλέον μόνιμο εργαλείο της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σε στιγμιότυπο από συνέντευξη Τύπου

"Νίπτει τας χείρας του" ο Ντράγκι για τις συντάξεις

"Η ΕΚΤ όταν εξέτασε την συμμετοχή της στο πρόγραμμα κατέληξε στο ότι χρειαζόμασταν ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας, να ασχοληθούμε δηλαδή με τη μακροοικονομική πτυχή της οικονομίας" δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Ντράγκι: Η ελάφρυνση χρέους θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει "μεσοπρόθεσμα" τις υποχρεώσεις της

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε στη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 22ης Ιουνίου, για την οποία είπε πως "βελτιώνει μεσοπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".

Η Ντανιέλ Νουί

Ντανιέλ Νουί για δανειοδότηση τραπεζιτών

Θέμα της Ελλάδας η εποπτεία για την δανειοδότηση από τις τράπεζες μελών των διοικητικών συμβουλών τους ή ανώτερων στελεχών σημειώνει η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ σε ερώτηση του Νίου Χουντή.