ΕΚΤ

Eιδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μάριο Ντράγκι.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: Στο 2% ο στόχος για τον πληθωρισμό

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη νέα στρατηγική νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό θεμέλιο που θα μας καθοδηγήσει στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, Πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

ESM: Υπενθυμίσεις στην Ελλάδα για κέρδη των δανείων, πτωχευτικό και "κόκκινα δάνεια"

Υπενθυμίσεις για την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και δη του πτωχευτικού, αλλά και των ωφελειών που υπάρχουν για την Ελλάδα από την ευνοϊκή χρηματοδότηση μέσω του Μηχανισμού επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) στην ετήσια έκθεση 2020 που ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο Διοικητών του.

Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες με σημαίες της ΕΕ

Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γερμανίας για την ποσοτική χαλάρωση

Η Κομισιόν κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γερμανίας, για την απόφαση με την οποία το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αμφισβήτησε την νομιμότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Άνθρωποι με μάσκα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Μπαράζ ομολογιακών εκδόσεων από το Δημόσιο με αρωγό τις τράπεζες

Μέσα σε έξι μήνες το ελληνικό Δημόσιο θα έχει καλύψει πάνω από το 90% του ετήσιου στόχου δανεισμού με το μεγαλύτερο μέρος των εκδόσεων να απορροφώνται από τις ελληνικές Τράπεζες που αποκομίζουν σημαντικά οφέλη

Γιάννης Στουρνάρας.Φωτο αρχείου.

Στουρνάρας: Να κρατήσει ανοικτούς τους κρουνούς του χρήματος η ΕΚΤ

Η ΕΚΤ δεν πρέπει να επιβραδύνει τις έκτακτες αγορές ομολόγων, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται ακόμα στη δίνη του κορωνοϊού, δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ. Ιδιαίτερα κρίσιμη η συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: Δύο ηχηρά καμπανάκια για τις ελληνικές τράπεζες

Πολιτική σχηματισμού σταθερά υψηλών προβλέψεων παρά το μικρότερο κύμα κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας ζητά από τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα "φούσκα" την τεράστια ρευστότητα στις αγορές καθώς τα νέα δάνεια προς την οικονομία είναι ελάχιστα.

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ενρία

Ενρία: Σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Κάλεσε τις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν τη δουλειά και να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες για την περαιτέρω μείωση των "κόκκινων" δανείων, σημειώνοντας ότι θα έχουν την στήριξη της ΕΚΤ.

S&P

Τι σημαίνει η αναβάθμιση "έκπληξη" από τον οίκο S&P; Τα 10 σημεία "κλειδιά"

Πιο κοντά στην έκδοση νέου χρεόγραφου είναι η Ελλάδα μετά την θετική κίνηση του οίκου S&P. Βέβαια στις εκτιμήσεις του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εστιάζει στα ρίσκα του τουρισμού, του ενεργειακού κόστους αλλά και της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

Κόκκινα δάνεια: Θετική η EKT στην παράταση του σχεδίου "Ηρακλής"

Κόκκινα δάνεια: Θετική η EKT στην παράταση του σχεδίου "Ηρακλής"

Αξιοσημείωτη χαρακτήρισε την πρόοδο των ελληνικών τραπεζών στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ (SSM) Εlizabeth McCaul. Θετική επίσης και η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα αν και τα κόκκινα δάνεια θα αυξηθούν πανευρωπαϊκά εξαιτίας της πανδημίας.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Κλειστές οι στρόφιγγες των δανείων παρά την ρευστότητα ρεκόρ

Μόλις 5 δις. ευρώ σε σύνολο 46 δις. διατέθηκε από τις τράπεζες για την χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Γιατί οι τράπεζες κρατούν κλειστές τις κάνουλες. Στο πάγο βάζει η κυβέρνηση την πρόταση για δημιουργία Bad Bank.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Καμπανάκι από τον SSM για αναπροσαρμογή των business plans

Αυξάνεται η ανησυχία του SSM για τις ελληνικές τράπεζες καθώς διαπιστώνει ότι η πανδημία προκαλεί πίεση στη ρευστότητα, υποχώρηση της κεφαλαιακής επάρκειας και επιβράδυνση την πορεία ανάκαμψης.

Πολίτες με μάσκα στην Αθήνα

Alpha Bank: Από τις ηπιότερες στην ΕΕ η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Μελέτη της τράπεζας αναλύει τους λόγους για τους οποίους η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των ηπιότερων στην ΕΕ παρά το γεγονός ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ηχηρό ''καμπανάκι'' από ΤτΕ

Αδύναμη κερδοφορία, χαμηλή ποιότητα κεφαλαίων λόγω αναβαλόμενου φόρου και νέο κύμα κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας οι κύριες επισημάνσεις της ΤτΕ για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: Αυξάνει το QE κατά 500 δισ. ευρώ

Η ΕΚΤ επέκτεινε επίσης τον ορίζοντα των αγορών στο πλαίσιο του PEPP μέχρι τουλάχιστον το τέλος του Μαρτίου του 2022. Παράλληλα διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Τράπεζες: Κλειστή η στρόφιγγα του δανεισμού προς τις επιχειρήσεις

Την ώρα που οι τράπεζες έχουν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια άφθονη ρευστότητα από καταθέσεις και παροχές δανεισμού με αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ, οι καθαρές ροές πιστώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα είναι αρνητικές.

Περαστικοί με μάσκες στην Αθήνα.

Τράπεζες: Εκτόξευση κόκκινων δανείων λόγω του lockdown

Τα τραπεζικά επιτελεία προετοιμάζονται για μια ακόμη χρονιά βαθιάς ύφεσης που θα εκτοξεύσει τα νέα κόκκινα δάνεια ακόμη και στα 20 δισ. ευρώ. Ανεπαρκής η παράταση στα μορατόρια και νέος γύρος ΑΜΚ. Καταρτίζονται σχέδια εκτάκτου ανάγκης.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Άντληση φθηνής ρευστότητας ύψους 39 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ

Σύμφωνα με την ΤτΕ ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ έφθασε στο τέλος Αυγούστου τα 38,9 δισ. από 12,3 δισ. τον Μάρτιο, χωρίς ωστόσο η ρευστότητα αυτή να έχει μετακυληθεί στην πραγματική οικονομία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: "Έτοιμη η ΕΚΤ για περισσότερη νομισματική στήριξη"

"Ο αντίκτυπος από την πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να είναι αισθητός σε όλη την Ευρωζώνη. Η ΕΚΤ παραμένει έτοιμη για περισσότερη νομισματική στήριξη". Τι δήλωσε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ.

Τράπεζες: Νέα κόντρα με την κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Τράπεζες: Νέα κόντρα με την κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Υπόμνημα το οποίο συνοδεύεται από σχετική μελέτη της Deloitte και αποτυπώνει τον κίνδυνο δημιουργίας νέων «κόκκινων» δανείων από την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού Κώδικα, έστειλε στο ΥΠΟΙΚ η ΕΕΤ.