news 24/7

ΕΚΤ

Eιδήσεις και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μάριο Ντράγκι.

Η Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: "Βαθιές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία. Η Ευρώπη σε εξαιρετική θέση"

Προς την οικολογία, την ψηφιοποίηση και την μετατροπή του τρόπου απασχόλησης στρέφει την παγκόσμια οικονομία, η κρίση που πυροδότησε ο κορονοϊός, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΚΤ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα και ιδίως τις μικρές επιχειρήσεις

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την δημιουργία του "Πλαισίου για τις μικροχρηματοδοτήσεις και άλλες διατάξεις".

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τι προτείνει ο Π. Παυλόπουλος για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας στην υπόθεση "Weiss"

Πρόταση του Π. Παυλόπουλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η απόφαση της 5ης Μαΐου 2020, του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Στο 1,57% το επιτόκιο του 10ετούς, 3 δις δανείστηκε το Δημόσιο από τις αγορές

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον με προσφορές να ξεπερνούν τα 16 δις ευρώ από υψηλής ποιότητας επενδυτές και επιτόκιο στο 1,57% κοντά σε αυτό της έκδοσης του περασμένου Οκτωβρίου αρκετά πριν την κρίση, ήταν τα βασικά στοιχεία της σημερινής έκδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Χρηματιστήριο

Τα μηνύματα των τραπεζιτών για την μετά κορονοϊό εποχή

Οι εκτιμήσεις Ψάλτη, Καραβία και Μυλωνά για την πορεία της οικονομίας και η δέσμευση να στηρίξουν με ρευστότητα τους πελάτες. Έγκαιρη η αντίδραση της πολιτείας, διαχειρίσημη η αύξηση των κόκκινων δανείων.

Τράπεζα της Ελλάδος

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τράπεζες: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου

Τις συνέπειες του κορονοϊού στα χαρτοφυλάκια και τις εργασίες των τραπεζών καθώς και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν στην επενδυτική κοινότητα οι Έλληνες τραπεζίτες.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ανοίγουν τις πιστωτικές γραμμές σε όλες τις επιχειρήσεις

Οι τράπεζες προχωρούν στο άνοιγμα των πιστωτικών γραμμών όλων των επιχειρήσεων – πελατών τους στο 100%. Οι συνεννοήσεις γίνονται απευθείας με τους επιχειρηματίες και το άνοιγμα των γραμμών γίνεται άμεσα, χωρία αλλαγή όρων και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Κλειστή τράπεζα στα κέντρο της Αθήνας

Συνάντηση Ζαββού – Τραπεζιτών για την περαιτέρω θωράκιση της οικονομίας

Ο υφυπουργός Οικονομικών άσκησε πίεση χθες βράδυ στους τραπεζίτες για περαιτέρω κινήσεις στήριξης των επιχειρήσεων με τους τραπεζίτες να επαναλαμβάνουν πως βρίσκονται σε ετοιμότητα να καλύψουν τις ανάγκες.

Bank of Greece

Τράπεζες: Ανοίγουν σταδιακά τις "κάνουλες" ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις

Το πιστωτικό σύστημα δηλώνει κεφαλαιακά έτοιμο ώστε να ανοίξει σταδιακά τους κρουνούς της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία. Ήδη οι τράπεζες εγκρίνουν την ανανέωση όλων των ορίων χρηματοδοτήσεων.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: "Πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομία σε λειτουργία"

Η συζήτηση για την βοήθεια στις πληττόμενες χώρες δεν πρέπει να περιοριστεί στα κορονοομόλογα σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, που τόνισε πως μόνο από κοινού μπορεί να επιδιωχθεί η βέλτιστη πολιτική για την καταπολέμηση της κρίσης.

Σχέδιο διάσωσης των τραπεζών

Τράπεζες: Δώρο ρευστότητα 10 δισ. από την ΕΚΤ για να στηριχθεί η οικονομία

Οι τράπεζες αποκτούν πρόσβαση σε κεφάλαια με μηδενικό επιτόκιο, απελευθερώνεται ρευστότητα 10 δισ. για νέα δάνεια, ενισχύεται η διατραπεζική αγορά και ανοίγει τον δρόμο για νέα έξοδο του δημοσίου στις αγορές

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Νέα κρίση χρέους απειλεί την ΕΕ

Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης προτρέπει τους ηγέτες να σταματήσουν τους διαπληκτισμούς και να φτιάξουν μία ισχυρή συμμαχία στη μάχη κατά του κορονοϊού. Συστήνει επίσης να εκδοθούν κοινά ομόλογα.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ της Κριστίν Λαγκάρντ

ΕΚΤ: Νέα όπλα στη μάχη κατά του κορονοϊού

Άρση του περιορισμού για αγορά έως το 33% στις αγορές ομολόγων του προγράμματος των 750 δισ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ. Ανακοίνωσε την επιλεξιμότητα και των ελληνικών ομολόγων στο έκτακτο QΕ

Τράπεζα της Ελλάδος

Κορονοϊός: Τι σημαίνει η απόφαση της ΕΚΤ για δημόσιο, τράπεζες και επιχειρήσεις

Ανάσα ρευστότητας σε τράπεζες και επιχειρήσεις η οποία εν συνεχεία θα διατεθεί στην πραγματική οικονομία και αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού του δημοσίου σηματοδοτεί η απόφαση της ΕΚΤ. Ικανοποίηση στα τραπεζικά επιτελεία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ

Ανοιχτή η Μέρκελ για ευρωομόλογο - Από το 2016 το πρότεινε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Πολιτικά δύσκολη η απόφαση για τους Γερμανούς και ενδεχομένως να χρειαστεί περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών για να αποφασιστεί, εκτιμά το Bloomberg. Η ΕΕ πάντα ένα βήμα πίσω από τις ανάγκες.

Η Κριστίν Λαγκάρντ και στελέχη της ΕΚΤ σε συνέντευξη Τύπου στην Φρανκφούρτη

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει και άλλα μέτρα

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει και άλλα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, επιχειρώντας να διαλύσει τις αυξανόμενες ανησυχίες.

Πρώτη κατοικία

Ενδεχόμενο δίμηνης παράτασης για προστασία της πρώτης κατοικίας

Το σενάριο της παράτασης για την προστασία της α΄κατοικίας, εξετάζουν κυβέρνηση και τράπεζες σε μια πρώτη προσπάθεια ελέγχου των συνεπειών του κορονοϊού στην οικονομία.

Άνθρωποι ξεκουράζονται στην επιχειρηματική περιοχή της La Defense έξω από το Παρίσι

Κορονοϊός: 61 νεκροί στη Γαλλία

Συνεχή αύξηση των νεκρών στη Γαλλία. Έχουν φτάσει τους 61. Για τη χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας εδώ και 100 χρόνια στη χώρα, μίλησε ο πρόεδρος Μακρόν.

Τράπεζα της Ελλάδος

Επιχείρηση θωράκισης του τραπεζικού συστήματος

Σχέδια θωράκισης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος θέτουν σε εφαρμογή, Υπουργείου Οικονομικών και Τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουν έκρηξη των κόκκινων δανείων και εκροή καταθέσεων

Η Κριστίν Λαγκάρντ σε eurogroup στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2020

"Μποναμάς" της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες

Πολλαπλά κέρδη αναμένεται να έχει για τις ελληνικές τράπεζες η δυνατότητα να αυξήσουν το χαρτοφυλάκιο των κρατικών ομολόγων που έχουν στο ενεργητικό τους, ύστερα από την απόφαση της ΕΚΤ την περασμένη Παρασκευή.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Απόφαση ΕΚΤ: Χωρίς περιορισμούς οι αγορές ομολόγων του δημοσίου από τις εμπορικές τράπεζες

Στην άρση των περιορισμών στα ανοίγματα των ελληνικών εμπορικών τραπεζών προς τος ελληνικό δημόσιο προχώρησε με απόφασή της η ΕΚΤ, γυρίζοντας σελίδα από την περιοριστική απόφαση η οποία είχε ληφθεί πέντε χρόνια νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2015.

Luis de Guindos, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών και Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Ντε Γκίντος - Στουρνάρας - Σταϊκούρας: Συμφώνησαν στη στροφή της δημοσιονομικής πολιτικής

Μια ευνοϊκή νομισματική πολιτική όπως αυτή που ισχύσει στην ΕΕ θα πρέπει να συμβαδίσει και μια αντίστοιχη δημοσιονομική πολιτική με έμφαση στις επενδύσεις. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, που διοργάνωσε ο ΙΟΒΕ με το ίδρυμα Conrad Adenauer