Σταϊκούρας: Επωφελής η συμφωνία για τη χώρα

Σταϊκούρας: Επωφελής η συμφωνία για τη χώρα
Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρρνάρα με τους εκπροσώπους της Τρόικα την Τρίτη 9 Απριλίου 2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Αισιόδοξος ότι μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα έχουν ολοκληρωθεί οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ως επωφελή για τη χώρα χαρακτήρισε τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για την αντικατάσταση των επίορκων από νέα παιδιά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

”Έγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση. Ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους σε όλα τα πεδία, για τον τρόπο με τον οποίο καλύψαμε το δημοσιονομικό κενό, για τις ρυθμίσεις δανείων και οφειλών, φορολογικών και ασφαλιστικών, για τη μείωση της φορολόγησης ακίνητης περιουσίας, για την πρόβλεψη για αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων με διάφορους τρόπους και την ισόποση, δηλαδή 15.000 προσλήψεων στο δημόσιο με αξιοκρατία νέων παιδιών.

Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ εκτιμώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Μία συμφωνία επωφελής για τη χώρα. Σε μια περίοδο διεθνούς αβεβαιότητας η Κυβέρνηση θωρακίζει τη χώρα βήμα-βήμα και δημιουργεί θετικές προοπτικές”, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα