Σταθάκης για αυθαίρετα: Μειώνουμε πρόστιμα, προστατεύουμε μακροχρόνια ανέργους

Σταθάκης για αυθαίρετα: Μειώνουμε πρόστιμα, προστατεύουμε μακροχρόνια ανέργους
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος».Τρίτη 17 Οκτώβρη 2017. (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει μειώσεις για τα παλιά αυθαίρετα αλλά και δρακόντεια μέτρα για όσα κατασκευάστηκαν μετά τις 28 Ιουλίου 2011

Μείωση προστίμων για τα παλαιά αυθαίρετα και στήριξη των ιδιαίτερα ευπαθών κοινωνικών ομάδων προβλέπει το νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή.

«Με το νομοσχέδιο κάνουμε δύο βασικά πράγματα: Πρώτον μειώνουμε τα πρόστιμα σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο. Δεύτερον επικεντρωνόμαστε σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εξήγησε, μάλιστα ότι το νομοσχέδιο επιφέρει σημαντικές μειώσεις στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν την περίοδο 1983-1993 και προβλέπει «εξαιρετικά μικρά» πρόστιμα για τους μακροχρόνια άνεργους και τα άτομα που λαμβάνουν κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Αντίθετα, σημείωσε ότι αυξάνονται τα πρόστιμα σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Επίσης, ανέφερε ότι προβλέπονται «δρακόντεια μέτρα αντιμετώπισης» για τα αυθαίρετα που δημιουργήθηκαν μετά τις 28 Ιουλίου του 2011.

Ακόμη, όπως ανέφερε αυξάνονται τα πρόστιμα σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές ενώ μειώνονται τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1983 – 1993. «Τα πρόστιμα διατήρησης για τα νέα αυθαίρετα αυξάνονται σε πολύ μεγάλα ποσοστά από το 5% στο 50% και δίνεται η δυνατότητα απομείωσης των προστίμων για αυτούς που θα επιλέξουν να κατεδαφίσουν τα αυθαίρετα» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το βήμα της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα