Σταθόπουλος: Το Σύνταγμα δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Ο Μιχάλης Σταθόπουλος
Ο Μιχάλης Σταθόπουλος EUROKINISSI

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης ευθέως "με όσους συνταγματολόγους προσπαθούν, από το πνεύμα λένε του Συντάγματος, αόριστα και γενικά να συναγάγουν κάποια άλλη θέση".

Ο εξέχων νομικός, ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, μίλησε στους Ανδρέα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ για το θέμα που έχει προκύψει με την επιλογή ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, τονίζοντας ότι η πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης δίνει μια διέξοδο.

Όπως είπε ο κ. Σταθόπουλος, «το σύνταγμα δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σ’ αυτή τη διαδικασία» και μάλιστα διαφώνησε ευθέως «με όσους συνταγματολόγους προσπαθούν, από το πνεύμα λένε του Συντάγματος, αόριστα και γενικά να συναγάγουν κάποια άλλη θέση».

Το ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, αφορά την πολιτική ορθότητα και δεοντολογία την οποία πρέπει να τηρούμε και όπως διευκρίνισε η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ήταν, μέχρι τώρα, σε αντίθεση με την πολιτική ορθότητα, γιατί ναι μεν είχαν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες, αλλά τώρα που μπήκαμε στην ουσία σε προεκλογική περίοδο και οδεύει προς το τέλος της είναι πολιτικά ορθό, όχι νομικά, να μην αποφασίζει μόνη της.

ADVERTISING

Όμως σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο έχει αλλάξει το σκηνικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Με εξέπληξε πολύ ευχάριστα αυτή η πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, που έδειξε ότι είναι ένας σοβαρός και συνετός υπουργός, που άλλαξε το σκηνικό». Και συνέχισε: «μολονότι ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ έδωσε αρνητική απάντηση, θα ευχόμουν να ασχοληθεί προσωπικά ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ και να δώσει πράσινο φως σε μια διαδικασία, απ’ την οποία θα κερδίσει η Δικαιοσύνη και θα κερδίσουμε όλοι».

Καταλήγοντας ο ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε «δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα κόμμα η διαδικασία, η οποία έχει ολοκληρωθεί, ως τώρα. Σ’ αυτή την τελευταία φάση θα άξιζε τον κόπο να γίνει αυτή η συναινετική διαδικασία την οποία πρότεινε ο κ. Καλογήρου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολιτικό μπρα ντε φερ για τη Δικαιοσύνη με φόντο τις εκλογές

Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο

Εμπλοκή για τη Δικαιοσύνη: Οι θέσεις, οι αντιδράσεις και όσα ορίζει ο νόμος

Κυρανάκης για Παυλόπουλο: Δεν υπάρχει συναίνεση στην παρανομία

SHARE:

24Media Network