Στέλιος Πέτσας: Η εξήγησή του για το “όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει” – Σφοδρές αντιδράσεις

Στέλιος Πέτσας: Η εξήγησή του για το “όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει” – Σφοδρές αντιδράσεις
Ο Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Την κοστοβόρα μετατροπή από το φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, στην οποία χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, σχολίασε με κυνικό τρόπο ο Στέλιος Πέτσας.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το πρωί της Τρίτης, η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τα μέτρα για τη θέρμανση τον ερχόμενο χειμώνα, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει.»

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” όπου κλήθηκε να μιλήσει για τα νέα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση στην 86η ΔΕΘ.

Ο αναπληρωτής υπουργός ερωτήθηκε για το κομμάτι της εξοικονόμησης ενέργειας και της προτροπής στους πολίτες να μη χρησιμοποιούν φυσικό αέρα, αλλά πετρέλαιο και γενικώς άλλους τρόπους. Ο Γιώργος Καραμέρος μάλιστα τού επεσήμανε πως 700.000 σπίτια πλήρωσαν αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια για να αλλάξουν τους καυστήρες τους σε φυσικό αέριο, ρωτώντας τον τόσο αυτός, όσο και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι αν υπάρχει σκέψη να υπάρξει κάποια επιδότηση για το κόστος της νέας αλλαγής.

««Είναι λαϊκισμός αυτό. Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Ακούστε… 1200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου και λέμε πως έχουμε την δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο και κοστίζει λιγότερο σε εσάς και τον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε», με τον Γιώργο Παπαδάκη να του λέει πως ένα σπίτι θα χρειαστεί 1.800-2.000 ευρώ και μία πολυκατοικία 3.500-4.000 ευρώ και πρότεινε την επιχορήγηση από πλευράς του κράτους η αλλαγή από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο.

Τότε λοιπόν, ο κ. Πέτσας με κυνικό τρόπο, είπε: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς, πεθαίνει».

«Η πορεία όλων μας, εξαρτάται από την προσαρμoγή μας σε δύσκολες συνθήκες. Όταν πέφτουν βόμβες στην γειτονιά μας πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν υπάρχει φθηνότερο καύσιμο, να μεταφερθούμε σε αυτό. Δεν υπάρχει εγκλωβισμός κάποιου. Υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί κάπου; Εμείς είμαστε εδώ να το επιδοτήσουμε» συνέχισε ο κ. Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρξει επιδότηση της κυβέρνησης για την μετατροπή του καυστήρα.

“Αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια”

Η δήλωση αυτή του κ. Πέτσα όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με χαρακτηριστική την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος σε σχόλιό του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών “αποκάλυψε το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα”.

Στον απόηχο της κριτικής που δέχτηκε, ο κ. Πέτσας προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Twitter, στην οποία αναφέρει: «Αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια. Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα