Στη 'λίστα Νικολούδη' ο προϊστάμενος για τον έλεγχο οικονομικών των κομμάτων στη Βουλή

Στη 'λίστα Νικολούδη' ο προϊστάμενος για τον έλεγχο οικονομικών των κομμάτων στη Βουλή

Ο προϊστάμενος της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιλαμβάνεται στη λίστα με όσους ελέγχονται για μη κατάθεση Πόθεν Έσχες. Επελέγη «αθόρυβα» για τη συγκεκριμένη θέση λίγο πριν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Πρόσωπο που περιλαμβάνεται στην περιβόητη «λίστα Νικολούδη», με τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία ελέγχονται για μη υποβολή ή ανακριβή δήλωση Πόθεν Έσχες, διατηρεί η Βουλή ως προϊστάμενο της επιτροπής οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, προκαλώντας απορία.

Σύμφωνα με τη λίστα, που έχει διαβιβάσει στη Βουλή ο τότε επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου για το ξέπλυμα του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης, ο σημερινός προϊστάμενος της επιτροπής της Βουλής ελέγχεται για τη μη υποβολή Πόθεν Έσχες μαζί με άλλα 80 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι).

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος που έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου και πρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου Ζωγράφου τοποθετήθηκε προϊστάμενος στην επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων στις 23 Δεκεμβρίου του 2014 όταν Πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στη 'λίστα Νικολούδη' ο προϊστάμενος για τον έλεγχο οικονομικών των κομμάτων στη Βουλή

Η απόφαση ελήφθη, δηλαδή, μόλις λίγες ημέρες πριν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Είχε προηγηθεί ήδη η πρώτη από τις τρεις άκαρπες ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και όλοι γνώριζαν ότι η χώρα όδευε κατά πάσα πιθανότητα σε εκλογές και σε εκλογή νέου Προέδρου στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα η απόφαση του διορισμού δεν δημοσιεύθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.

Ο προϊστάμενος της επιτροπής οικονομικών των κομμάτων και ελεγχόμενος για τη μη υποβολή πόθεν έσχες φαίνεται, μάλιστα, να έχει στενή σχέση με το περιβάλλον της ΝΔ και κυρίως με τη λεγόμενη «μητσοτακική» πτέρυγα του κόμματος. Συγκεκριμένα, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη και υπεύθυνος στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος. Ακόμη ήταν δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου με την γαλάζια παράταξη του Γιάννη Καζάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτοί είναι οι 81 αιρετοί της αυτοδιοίκησης με τα "προβληματικά" πόθεν έσχες

SHARE:

24Media Network