Στη Μέση Ανατολή ο Νίκος Δένδιας

Στη Μέση Ανατολή ο Νίκος Δένδιας
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη μεταβαίνει αύριο ο Νίκος Δένδιας, που θα είναι ο πρώτος ΥΠΕΞ της ΕΕ που θα βρεθεί στην περιοχή από την αναζωπύρωση της κρίσης

Σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη μεταβαίνει την Τρίτη 18 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο Ν. Δένδιας είναι  ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη από την έναρξη της κρίσης, ενώ επσημαίνουν την συνάντησή του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, η οποία, όπως τονίζουν, “υποδηλώνει το εύλογο ενδιαφέρον της χώρας για την προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και της διατήρησης του καθεστώτος τους”.

Εκτός από τον κ. Θεόφιλο Γ’, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η  Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή και είναι σε αυτό το πλαίσιο που ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί σειρά επαφών με τους ομολόγους του των κρατών της περιοχής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα