Στη Θεσσαλονίκη 10 Ιουνίου ο Σόλτς – Συνάντηση με Μητσοτάκη

Στη Θεσσαλονίκη 10 Ιουνίου ο Σόλτς – Συνάντηση με Μητσοτάκη
Σολτς-Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο καγκελάριος της Γερμανίας θα επισκεφθεί τη χώρα μας με αφορμή τη Σύνοδο Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης. Σε Αθήνα και Άγκυρα και η Γερμανίδα ΥΠΕΞ

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί στις 10 Ιουνίου ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς, με αφορμή τη Σύνοδο της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Σολτς θα έχει φυσικά στο περιθώριο της Συνόδου και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο είχε συναντηθεί την Τρίτη 31 Μαϊου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνάντηση εκείνη ο πρωθυπουργός του είχε δείξει χάρτη της “γαλάζιας πατρίδας” ως απόδειξη της επιθετικότητας της Τουρκίας και είχε ζητήσει η Γερμανία να σταματήσει την τακτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, καθώς το Βερολίνο καλούσε την Ελλάδα να “τα βρει” με την Τουρκία. Κατά την ίδια συνάντηση είχε κλειδώσει η συμφωνία για την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία από την Ελλάδα, τα οποία θα αντικατασταθούν με νέα γερμανικά οχήματα.

Εν συνεχεία το Βερολίνο καταδίκασε τις τουρκικές υπερπτήσεις και προβοκάτσιες στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο κ. Σολτς θα παρακαθήσει σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους πρωθυπουργούς των βαλκανικών χωρών, την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Σολτς θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη και τη συνέχεια θα μεταβεί διαδοχικά στη Βόρεια Μακεδονία και στη Βουλγαρία, ενώ προηγουμένως θα έχει επισκεφθεί το Κόσοβο και τη Σερβία.

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου θα έχει επισκεφθεί την Αθήνα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλενα Μπέρμποκ, η οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια.

Την επομένη ημέρα, η κ.Μπέρμποκ θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα