Στη Θράκη σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στη Θράκη σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας φτάνει σήμερα στην Ελλάδα και θα έχει συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκο Δένδια, όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θράκη θα μεταβεί σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί αρχικά τη Θράκη ιδιωτικά ανεπίσημα μεν, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει τους πάγιους ισχυρισμούς της Άγκυρας για “τουρκική μειονότητα”.

Το βράδυ ο Νίκος Δένδιας θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ΥΠΕΞ, με τον οποίο η επίσημη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα. Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει η συνάντηση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών στο υπουργείο Εξωτερικών και συνέντευξη Τύπου προς τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Τουρκίας χωρίς δημοσιογράφους. Το μεσημέρι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από Αθήνα για Άγκυρα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα