Τριαντόπουλος: Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκ. στη Βόρεια Εύβοια

Τριαντόπουλος: Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκ. στη Βόρεια Εύβοια
Ζημιές στη Βόρεια Εύβοια Eurokinissi

Στη Βόρεια Εύβοια βρέθηκαν ο αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολ. Προστασίας.

Αυτοψία στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, Βασιλικά και Αγία Άννα που επλήγησαν από την κακοκαιρία Αθηνά, πραγματοποίησε το κυβερνητικό κλιμάκιο, που αποτελείται από τον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου.

Η Πολιτεία όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα είναι δίπλα προς την αποκατάσταση αυτών των ζημιών”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος ενώ προσέθεσε ότι ήδη έχουν δρομολογήσει τις επόμενες ημέρες, Δευτέρα ή Τρίτη μία έκτακτη χρηματοδότηση προς την Β. Εύβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού που είχαν τις προηγούμενες μέρες για το κομμάτι των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και όλες τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα κάθε δυνατή συνδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να κινητοποιηθούν περαιτέρω δυνάμεις, εφόσον χρειαστεί, ενώ όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και ήδη βρίσκονται σε διασπορά, ενώ συνδράμει η 1η ΕΜΑΚ και 7η ΕΜΑΚ με ομάδα Υποβρυχίων Διασώσεων και διασωστικές λέμβους, καθώς και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα.

Γεωργιάδης: “Θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους”

«Κανείς δεν θα μείνει μόνος του πίσω» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσαν σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας οι πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις. «Όλοι οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, που πάλι δοκιμάζονται, να ξέρουν ότι θα είμαστε στο πλάι τους για να διορθώσουμε τις ζημιές που η πλημμύρα δημιούργησε στις επιχειρήσεις και στα σπίτια τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν θα μείνει μόνος του πίσω».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα