Στη Βουλή η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στη Βουλή η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ
Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς eurokinissi

Η Μαρία Παπασπύρου καλείται στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά από αίτημα του Αδ. Γεωργιάδη. Αναμένεται να αναφερθεί στη "μαύρη τρύπα" και στις προσπάθειες στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ να εμποδίσουν τις έρευνες.

Κλήση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 19 Ιουνίου προανήγγειλε η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η κλήση αποφασίστηκε μετά από σχετικό αίτημα του Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι επικαλούνται τις αιτιάσεις του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ εναντίον της κυρίας Παπασπύρου για μεθοδεύσεις και συγκάλυψη καταγγελιών.Σημειώνεται ότι Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι το στέλεχος της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, ο οποίος ενέχεται  σε υπόθεση οικογενειοκρατίας καθώς η σύζυγός του και η αδερφή της απασχολούνταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας επί Άδωνι Γεωργιάδη ενώ ο μπατζανάκης του έπαιρνε εργολαβίες (σίτιση και συντήρηση) από το ΚΕΕΛΠΝΟ με τεράστια ποσά και χαρακτηριστικότερη περίπτωση την τιμολόγηση ενός πιάτου φακές στα 12,5 ευρώ.

Η κυρία Παπασπύρου αναμένεται να καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσα είχε καταγγείλει σε κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις προσπάθειες στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ να εμποδίσουν τις έρευνες για την αποκάλυψη του σκανδάλου. Ακόμη αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά με το μέγεθος της «μαύρης τρύπας» του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αποκαλύψει πρώτος στην Εξεταστική ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αλλά και για τις επίμαχες προσλήψεις 23 στελεχών επί της υπουργείας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα