Στην Αθήνα την Τρίτη ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι
Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι AP

Μια διήμερη επίσκεψη στην αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι την Τρίτη και Τετάρτη, 5 και 6 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι την Τρίτη και Τετάρτη, 5 και 6 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο του κ.Πεντάροφσκι, την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021 η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας στο προεδρικό μέγαρο στην Αθήνα με επίσημη τελετή και απόδοση κρατικών και στρατιωτικών τιμών και ακολούθως θα πραγματοποιηθούν κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ τους και συνάντηση της Ολομέλειας των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Επίσης,ο Στέβο Πεντάροφσκι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα συναντηθεί και με τον δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, θα επισκεφθεί το Μουσείο Μπενάκη, όπου προβλέπεται να δει το αρχείο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη, και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Τον Πρόεδρο Πεντάροφσκι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συνοδεύει η σύζυγός του, Ελιζαμπέτα Γκιοργκίεφσκα, η οποία θα επισκεφθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσκεψης, την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, συνοδευόμενη από την υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Πεντάροφσκι στην Ελλάδα συνιστά την πρώτη ιστορική επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών».

Η επίσκεψη αυτή του Στέβο Πεντάροφσκι στην Αθήνα είναι η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα από τότε που η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της, το 1991.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα