Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή το θέμα της Τουρκίας – Το αίτημα Μητσοτάκη σε Μισέλ

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή το θέμα της Τουρκίας – Το αίτημα Μητσοτάκη σε Μισέλ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαίκής Ένωσης Eurokinissi

Να επιδείξει συνέπεια η ΕΕ στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει λάβει, εφόσον και η Τουρκία παραμένει συνεπής στις προκλήσεις, ζήτησε ο πρωθυπουργός

Το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και θα συζητηθεί αύριο, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα ληφθεί και απόφαση για κυρώσεις εδώ και τώρα, κάτι που ούτως ή άλλως δεν ελπίζει η ελληνική πλευρά γνωρίζοντας τους συσχετισμούς.

Ο κ.Μητσοτάκης πάντως θα ενημερώσει τους ηγέτες της ΕΕ, όπως ήδη ενημέρωσε τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο, με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και για την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, στην Κύπρο.

“Δυστυχώς, η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή -εφόσον συνεχιστεί- να έχει τις ανάλογες συνέπειες” τόνισε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο, σε μία έμμεση αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ως εκ τούτου σε μία νύξη στο θέμα των κυρώσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, οι αρχηγοί κυβερνήσεων και των κομμάτων που μετείχαν στη σύνοδο του ΕΛΚ, τους οποίους ο κ.Μητσοτάκης ενημέρωσε για τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, με έκδοση της παράνομης NAVTEX για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου, εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των νέων προκλήσεων της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Donald Tusk υπογράμμισε την τουρκική προκλητικότητα, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα και τόνισε ότι πρέπει να μπουν όρια στη συμπεριφορά της Άγκυρας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα