Στην Ερμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης - "Άλλη ιστορία από τον Ιούνιο"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με αστυνομικούς στην Ερμού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με αστυνομικούς στην Ερμού EUROKINISSI

Την αγορά της οδού Ερμού επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.

Την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση στην αγορά, λίγες μέρες μετά την έναρξη της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη επισκέφθηκε το πρωί την αγορά στην οδό Ερμού όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, για την πορεία της αγοράς, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

ADVERTISING

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με εμπόρους και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές "αφουγκράστηκε τις ανησυχίες τους και ρώτησε για την κίνηση που παρατηρείται". Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "πολλοί εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και παράλληλα του μετέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η κίνηση στην αγορά θα αυξηθεί το προσεχές διάστημα, και απαντώντας στον προβληματισμό ανθρώπων της αγοράς για τις προοπτικές του τουρισμού, επισήμανε ότι "θα βρούμε τρόπο για να έρχεται ο κόσμος με ασφάλεια. Εκτιμώ ότι από τα τέλη Ιουνίου θα δούμε μία άλλη ιστορία".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρθηκε επίσης για την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας, συνομιλώντας με φύλακες στην είσοδο πολλών καταστημάτων, τους οποίους ρώτησε για τον μέγιστο αριθμό πελατών ανάλογα με το εμβαδόν κάθε χώρου και σημείωσε την τήρηση των αποστάσεων στα ταμεία. Ο πρωθυπουργός σταμάτησε για λίγα λεπτά στην εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, όπου άναψε ένα κερί, ενώ ευχαρίστησε τους άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι φροντίζουν για την ασφάλεια της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Συνομιλώντας με αστυνομικούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπίστωσε ότι ο εξοπλισμός τους είναι καινούργιος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση μερίμνησε ειδικά για την απόκτηση αλεξίσφαιρων γιλέκων και συζήτησε μαζί τους για τα επιχειρησιακά καθήκοντά τους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, άρση μέτρων

24Media Network