Στην Ήπειρο με την οικογένειά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Ήπειρο με την οικογένειά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει τις επόμενες ημέρες με την οικογένειά του στην Ήπειρο.

Για την Ήπειρο αναχωρεί σήμερα το απόγευμα με την οικογένειά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες.

Την Τετάρτη θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία για τον Κάρολο Παπούλια.

Νέα Μέτρα – Μητσοτάκης: Ανοικτό να ληφθούν και πριν την Πρωτοχρονιά

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και τα μέτρα που εξετάζονται ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία συναντήθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία μέχρι τώρα, δείχνουν ότι η νοσηρότητα της «Ομικρον» φαίνεται να μην είναι τόσο έντονη, όπως η νοσηρότητα της «Δέλτα», ενώ επισήμανε ότι τα μέτρα θα τα υποδείξουν οι ειδικοί, από τους οποίους η κυβέρνηση αναμένει εισηγήσεις.

“Εμείς όμως βγαίνουμε αυτή τη στιγμή από το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα και τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις, έτσι ώστε να φρενάρουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- την εξάπλωση της Ο για να μπορέσουμε να δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα Υγείας να πάρει κάποιες ανάσες” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι βρισκόμαστε “σε κάποια φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης στις εντατικές” κάτι που χαρακτήρισε “ενθαρρυντικό” διότι όπως είπε, μας δίνει κάποια μικρά περιθώρια χρόνου να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι και στη μετάλλαξη Ο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι τα εμβόλια και για την Ο είναι απαραίτητα, και ειδικά η τρίτη δόση είναι απολύτως απαραίτητη, ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας. “Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έσπευσαν και ανταποκρίθηκαν στις υποδείξεις των ειδικών και έκαναν την τρίτη δόση. Είναι ελάχιστοι οι συμπολίτες μας άνω των 60, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό με την τρίτη δόση, τους ενθαρρύνω να το κάνουν, είναι μια πολύ σημαντική πρόσθετη γραμμή άμυνας απέναντι στη μετάλλαξη Ο” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου Menelaos Myrillas / SOOC

Αναφερόμενος στην απώλεια του πρώην ΠτΔ Κάρολου Παπούλια ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην κ. Σακελλαροπούλου τα συλλυπητήρια του λέγοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος ταύτισε την προσωπική αλλά και πολιτική του διαδρομή με σημαντικές στιγμές της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας. “Υπηρέτησε το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα με ευπρέπεια, δίνοντας πάντα έμφαση στην ενότητα του ελληνικού λαού, και βέβαια υψώνοντας τη σημαία της αλήθειας απέναντι στα κύματα του λαϊκισμού, καθώς η δεύτερη προεδρική θητεία συνέπεσε με μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και είναι πολύ σημαντική η παρακαταθήκη την οποία ο Κάρολος Παπούλιας αφήνει πίσω του σε όλους εμάς τους νεότερους” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η κ. Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε τον Κάρολο Παπούλια “πολύ σημαντική προσωπικότητα” και “αγωνιστή από τα νιάτα του” ενώ είπε ότι η πορεία του ως Υπουργός Εξωτερικών για πολλά χρόνια «συνέβαλε πάρα πολύ ώστε η χώρα να παίξει τον ρόλο του πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» και πως «εκείνο το κομμάτι των εξωτερικών σχέσεων είναι πολύ σημαντικό για τη δράση του εκείνη την περίοδο».

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Σακελλαρόπουλου χαρακτήρισε “μονόδρομο για την ελευθερία μας” τον εμβολιασμό και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ότι “κράτησε η ελληνική κοινωνία. Να μην είμαστε πολύ απογοητευμένοι, υπήρξαν αλλού περισσότερες αντιδράσεις και άρνηση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα