Στήριξη Μητσοτάκη σε Σταϊκούρα για “όσα έχει κάνει” και το μπούμερανγκ κατά Τσακαλώτου

Στήριξη Μητσοτάκη σε Σταϊκούρα για “όσα έχει κάνει” και το μπούμερανγκ κατά Τσακαλώτου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα Eurokinissi

Κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός στήριξε τον υπουργό Οικονομικών, θέλοντας να διαψεύσει πως σχεδίαζε να τον καρατομήσει σε ανασχηματισμό.

Τη στήριξή του στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να διαψεύσει έτσι τις πληροφορίες ότι σχεδίαζε να τον καρατομήσει σε ένα ανασχηματισμό που ανεβλήθη προσωρινός.

Πρόταση δυσπιστίας, η οποία ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τελικά γύρισε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του κ. Σταϊκούρα, υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου, επί των ημερών του οποίου όπως κατήγγειλε σύσσωμη η ΝΔ ξεκίνησαν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με τη συμφωνία των τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα επικαλέστηκε ως επιχείρημα υπέρ του επίμαχου νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν έχουν εκφραστεί θετικά για αυτό.

Πιο αναλυτικά, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η πρόταση δυσπιστίας έτσι όπως κατατέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση προσέφερε στην κυβέρνηση μία ευκαιρία να μιλήσει συνολικά για το έργο της και να βγει κοινοβουλευτικά ενισχυμένη.

“Προφανώς όλοι οι υπουργοί και εγώ πρώτος στηρίζω τον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Σταϊκούρα στη δύσκολη προσπάθεια την οποία καταβάλλει και θέλω να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική δουλειά, για όσα έχει κάνει” είπε ο πρωθυπουργός, αν και είναι αμφίβολο κατά πόσον τελικά με τη διατύπωση του διέψευσε ή ενέτεινε τα σενάρια περί πρόθεσης του για αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο.

Ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα ότι: “Η εντύπωση που μου δώσατε για μία ακόμη φορά είναι ότι είστε εκτός τόπου εκτός χρόνου και εκτός θέματος” και σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής την ημέρα μίας ακόμη προκλητικής NAVTEX της Τουρκίας, της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου να φυλακιστούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της λήψης νέων μέτρων για τον κορονοϊό.

Έκανε δε λόγο για μοναδική πρωτοτυπία μία πρόταση μομφής κατά του σημερινού υπουργού Οικονομικών να μετατρέπεται τελικά σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του, καθώς όπως εκτίμησε: “Υπήρχε ένας άνθρωπος σε αυτή την αίθουσα ο οποίος αισθάνθηκε πολύ άβολα κατά αυτές τις τρεις ημέρες και αυτός δεν ήταν ο κ. Σταϊκούρας, αλλά ο κ.Τσακαλώτος, ο δικός σας υπουργός που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με τη συμφωνία των τραπεζών”.

Επικαλέστηκε δε τις σχετικές καταγγελίες Λαφαζάνη για τους πλειστηριασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι με υπογραφή Τσακαλώτου το Φεβρουάριο του 2019 καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας όπως προβλεπόταν από το νόμο Κατσέλη. Υπενθύμισε εξάλλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει στο σύνολο του το νόμο Κατσέλη, “τον οποίο με τόσο ενθουσιασμό σήμερα επικαλείται” και πρόσθεσε: “Εσείς που καταψήφισε το νόμο Κατσέλη ερίζετε τώρα με την κ. Γεννηματά για την πραγματική ιδιοκτησία της κεντροαριστεράς”.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε εξάλλου ότι το νομοσχέδιο αυτό κατατέθηκε στις 28 Αυγούστου σε δημόσια διαβούλευση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου και διερωτήθηκε γιατί για 15 ημέρες δεν υπήρξε αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι οι τράπεζες εξέφρασαν πολλές επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο αυτό, ποτέ δεν συντάχθηκαν με αυτό και υποστήριξε ότι “αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στην επιχειρηματολογία σας ότι κάνουμε το χατίρι των τραπεζών” ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατέθεσε ως συνήθως καμία απολύτως πρόταση. Σχολίασε επίσης ότι: “Δεν φταίνε τα κανάλια που δεν σας παίζουν, αλλά όταν η επικαιρότητα κυριαρχείται από τον κορονοϊό και από τα ελληνοτουρκικά μην περιμένετε κατ ανάγκη να ασχολούνται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τις δικές σας νομοθετικές πρωτοβουλίες”.

Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε μάλιστα την απορία γιατί ο κ. Τσίπρας δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης συνολικά και έδωσε την απάντηση: “Γιατί πολύ απλά τρέμετε να πείτε στους πολίτες πως τάχα υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής θέλησης και κοινοβουλευτικών συσχετισμών, για αυτό και δεν τολμάτε να ζητήσετε εκλογές”.

Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει εξαγωγή της εσωτερικής κρίσης του κόμματος του στην κοινωνία κι σχολίασε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα βρεθεί αργά ή γρήγορα, “δυστυχώς όμως η νόσος του λαϊκισμού παραμένει ανίατη”.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε μάλιστα ότι: “Ο βασικός μας σκοπός είναι να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown, που θα έχει πολύ δραματικές συνέπειες συνολικά στην οικονομία”, ζητώντας συνολικά τη στήριξε όλης της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή των μέτρων που εξαγγέλθηκαν.

Απέρριψε πάντως την κατηγορία Τσίπρα- Γεννηματά για βιαστικό και απρόσεκτο άνοιγμα στον τουρισμό. Επικαλέστηκε ότι αυτό έφερε τέσσερα ή πέντε δισ στην ελληνική οικονομία που “δεν μας περίσσευαν” και υποστήριξε πως: “Δεν έχουμε καμία απολύτως επιδημιολογική ένδειξη ότι το άνοιγμα στον τουρισμό ήταν η αιτία που είδαμε δεύτερη έξαρση στα κρούσματα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version