Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για ψήφο Ελλήνων εξωτερικού – brain drain

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για ψήφο Ελλήνων εξωτερικού – brain drain
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Πριν τη Σύνοδο του ΕΛΚ ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση για τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού από τον τόπο της διαμονής τους και την επιστροφή των νέων που έχουν μεταναστεύσει. Γιατί η ΝΔ έχει αναγάγει τα δύο αυτά ζητήματα σε προμετωπίδα

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά και το brain drain, θα μιλήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στις Βρυξέλλες με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Πέμπτη και την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τις Γραμματείες Οικουμενικού Ελληνισμού και Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ.

Η ΝΔ έχει αναγάγει σε ένα από τα βασικά ζητήματα της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής τόσο το ζήτημα της φυγής στο εξωτερικό ιδίως νέων επιστημόνων κατά τη διάρκεια της κρίσης, όσο και τη δυνατότητα οι Έλληνες του εξωτερικού να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους. Έχει επίσης καταγγείλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να στερήσει από τους Έλληνες που κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία το δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές, επικαλούμενη οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών για μη σύσταση εκλογικών τμημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο με αφορμή το Brexit, που όμως τελικά αναβάλλεται επί του παρόντος.

Η απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων για παράταση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου είχε προκαλέσει ειδικότερα την αντίδραση της ΝΔ, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φοβάται την ετυμηγορία των 70.000 Ελλήνων που κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία και την καλεί να δώσει οδηγίες στην πρεσβεία και τα προξενεία και παράταση στους Έλληνες κατοικους του Ηνωμένου Βασιλείου να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Η ΝΔ εξάλλου ζήτησε χθες τη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ξεκαθαρίσουν οι όροι διεξαγωγής όλων των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών και των εθνικών εκλογών, όποτε και εάν διεξαχθούν. Και αυτό διότι για παράδειγμα το Μοσχάτο θέτει και άλλα ζητήματα που αφορούν στη διεξαγωγή των εκλογών στο εσωτερικό όπως τι θα γίνει με τους ετεροδημότες που πρέπει να μεταβούν στο δήμο όπου ανήκουν για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, δεν μπορούν όμως να ψηφίσουν εκεί και στις ευρωεκλογές, σε περίπτωση που ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών πραγματοποιηθεί μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαϊου.

Όμως όπως διαρκώς λέει ο κ.Μητσοτάκης, το μόνο βέβαιο είναι πως θα στηθούν κάλπες στις 26 Μαϊου, αυτές των ευρωεκλογών, στις οποίες η ΝΔ έχει αποδώσει εθνικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα γαλάζια στελέχη έχουν ξεκινήσει περιοδείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης τις τελευταίες εβδομάδες επισκέφθηκε τη Ρόδο, αμέσως μετά μετέβη στη Λέσβο, την προηγούμενη Παρασκευή την Ξάνθη και τα μειονοτικά χωριά της Ροδόπης, ενώ το Σάββατο θα επισκεφθεί την Κέρκυρα και τη Δευτέρα θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στη Λήμνο και ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες περιοδείες στα Ιόνια Νησιά και την Αιτωλοακαρνανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα