Στο Αττικό Νοσοκομείο ο Μητσοτάκης: Τολμηρή παρέμβαση για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

Στο Αττικό Νοσοκομείο ο Μητσοτάκης: Τολμηρή παρέμβαση για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

Την πολιτική ατζέντα στην καθημερινότητα θέλει να επαναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισκέφθηκε το Αττικό Νοσοκομείο εν όψει και της παρουσίασης του γαλάζιου προγράμματος για την υγεία στα μέσα Φεβρουαρίου

Επίσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο πραγματοποίησε πριν λίγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει να επαναφέρει την ατζέντα στα θέματα καθημερινότητας, εκτιμώντας ότι εκεί θα κριθούν οι επόμενες εκλογές.

Μία στρατηγική επιλογή που είναι και σύμφωνη με το αφήγημα του κ.Μητσοτάκη ότι οι πολίτες δεν κρίνουν πια με βάση τον άξονα δεξιά- αριστερά, αλλά με βάση το ποιος μπορεί να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα, που αφορούν άμεσα τη ζωή τους. Σημειωτέον ότι στην κατάσταση στο Αττικό είχε αναφερθεί και χθες κατά την ομιλία του στην ψήφο εμπιστοσύνης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει το συντομότερο όχι μόνο λόγω της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας, αλλά και γιατί κατά τον πρόεδρο της ΝΔ απέτυχε να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολλών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. “Τα νοσοκομεία δοκιμάζονται από μία άνευ προηγουμένου κρίση εξαιτίας της τραγικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν δύο μέρες η εφημερία του Αττικού νοσοκομείου μπλόκαρε αφού είχαν πληρωθεί όλες οι κλίνες του, ακόμη και τα ράντζα. Ανάλογα προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.”

Μετά την επίσκεψη του, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, η κατάσταση που είδα στο Αττικό νοσοκομείο δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει. Ένα νοσοκομείο κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία.

Δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, προφανώς πολλά είναι παλιά. Έχει έρθει, όμως, η ώρα να αντιμετωπιστούν δραστικά, με μια τολμηρή παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας έτσι ώστε να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός διαχωρισμός μεταξύ πρωτοβάθμιας φροντίδας και της φροντίδας που οι ασθενείς αναζητούν στα νοσοκομεία.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλο το προσωπικό του νοσοκομείου: γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υποστηρικτικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να μπορέσουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς.

Η ΝΔ στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει με λεπτομέρεια το πρόγραμμα της για μια ποιοτική δημόσια υγεία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
SHARE: