Στο μπλόκο αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, ο Δ. Κουτσούμπας

Στο μπλόκο αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, ο Δ. Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας eurokinissi

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσε το παρόν στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας τόνιζοντας πως "Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Είμαστε εδώ γιατί υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας".

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την επίσκεψή του στο μπλόκο των αγροτών του Αη Γιάννη της Λειβαδιάς και της Πελασγίας στη Φθιώτιδα επισκέφτηκε το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου της Νίκαιας και εκπροσώπους των υπόλοιπων μπλόκων της Θεσσαλίας, της Αγιάς, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και του Ριζόμυλου. Τον Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος ευχαρίστησε τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος για την άμεση ανταπόκριση του ΚΚΕ στην πρόσκληση των αγροτών και τον ενημέρωσε για τα αιτήματά τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους αγρότες, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση τόνισε: «Εδώ στα μπλόκα χτυπάει η καρδιά της ελληνικής αγροτιάς, στη Νίκαια, στη Θεσσαλία αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε εδώ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων γιατί έχετε δίκαια αιτήματα, όλο το δίκιο είναι με το μέρος σας. Δίνετε μάχη επιβίωσης αυτή τη στιγμή. Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Είμαστε εδώ γιατί υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας και σ’ αυτό τον αγώνα θα είμαστε πάντα μπροστά όχι με υποσχέσεις αλλά και με πράξεις όπως το έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια.

Είμαστε εδώ γιατί δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία της ελληνικής αγροτιάς από τη σημερινή κυβέρνηση, από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από αυτόν εδώ τον τόπο. Είμαστε εδώ γιατί δεν ανεχόμαστε την υποκρισία, τον αυταρχισμό με τον οποίο προσπαθούν να κλείσουν τα στόματα, να εμποδίσουν τις δίκαιες μορφές πάλης που αποφασίζουν οι ίδιοι οι αγρότες. Φέρνουν τα ΜΑΤ, τις αστυνομικές δυνάμεις για να εμποδίσουν την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, γιατί μπλόκο στις εθνικές οδούς σημαίνει μεγαλύτερη πίεση, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα».

«Είμαστε εδώ γιατί δεν ανεχόμαστε να χρησιμοποιούν συκοφαντίες ενάντια στην ελληνική αγροτιά που παράγει τον πλούτο, που παράγει όλα αυτά που τρώνε οι ελληνικές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Γιατί εσείς ταΐζετε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Και όλος ο κόσμος, όπως και εσείς, θέλετε αυτά τα προϊόντα να είναι ποιοτικά φθηνά, και όχι να απομυζούν τον κόπο της αγροτιάς μια χούφτα κοράκια, οι μεγαλέμποροι, οι μεσάζοντες με αποτέλεσμα οι εργάτες, οι μικροεπαγγελματίες, οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πολύ υψηλό κόστος. Και την ίδια ώρα εσείς δεν έχετε στοιχειώδεις εγγυημένες τιμές, ώστε να μπορείτε να επιβιώσετε, να καλλιεργείτε και να παράγετε» τόνισε.

«Είμαστε εδώ γιατί δεν ανεχόμαστε μαζί με τη συκοφαντία να υπάρχει και η αποσιώπηση από μέσα ενημέρωσης. Κι αυτό δε γίνεται τυχαία, υπάρχει η κρατική εξουσία, οι κυβερνήσεις που δίνουν τέτοιες κατευθύνσεις. Γι αυτό και η σημερινή συγκέντρωση, η σημερινή παρουσία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ έχει και αυτό το νόημα. Να αναγκαστούν επιτέλους να προβάλλουν τα αιτήματα, γιατί τα αιτήματα σας είναι δίκαια» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Ο αγρότης δεν μπορεί να δουλέψει όταν έχει τεράστιο κόστος παραγωγής. Δεν γίνεται να δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στο μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο που δεν ξέρει τι έχει σε αυτή τη χώρα και διεθνώς και εδώ η ελληνική αγροτιά που ματώνει όλη μέρα στο χωράφι τον χειμώνα, το καλοκαίρι με την κάψα να μην έχει να ζήσει.

Χρειάζεται εδώ και τώρα αφορολόγητο πετρέλαιο. Χρειάζεται εδώ και τώρα να μειωθεί η τιμή του αγροτικού ρεύματος, με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Χρειάζεται εδώ και τώρα να υπάρξει επιδότηση της ζωοτροφής, άλλων εφοδίων, άλλων μέσων που έχει ανάγκη η αγροτιά, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα εφόδια, στα μέσα, αλλά και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Είμαστε εδώ γιατί η αγροτιά δεν πρέπει να πληρώνει άλλο τα “ακραία καιρικά φαινόμενα” που λένε οι κυβερνήσεις, πρέπει να γίνουν έργα υποδομής. Επίσης πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, εδώ και τώρα να υπάρξει ασφάλιση, πλήρης αποζημίωση στο 100% της παραγωγής. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ανακουφιστεί ο αγρότης. Και βεβαίως χρειάζονται τιμές που ο αγρότης να μπορεί να επιβιώνει, να ζει την οικογένειά του, να συμβάλει στην αγροτική παραγωγή, για να αναπτυχθεί ο τόπος και να μπορεί και ο Έλληνας εργαζόμενος στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας να απολαμβάνει ποιοτικά και καλά προϊόντα».

Αναφερόμενος στους παραγωγούς τσίπουρου και στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση «στο οποίο περιλαμβάνεται η αφαίρεση της ονομασίας “Τσίπουρο” και “Τσικουδιά” από τους διήμερους αμπελουργούς μέσω τροποποίησης του άρθρου 82 του Τελωνειακού Κώδικα», σχολίασε: “Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή τη διάταξη που θα πλήξει την κατοχύρωση του παραδοσιακού τσίπουρου, κατοχύρωση για τους κρητικούς της παραδοσιακής τσικουδιάς, και αφορά κυρίως τους διήμερους αμπελουργούς, τους αποσταγματοποιούς, που είναι λαϊκά νοικοκυριά, αγρότες που παλεύουν για την επιβίωση. Γιατί όχι μόνο δεν θα έχουμε καλό, παραδοσιακό τσίπουρο, αλλά και μια σειρά καλλιέργειες θα σταματήσουν. Και όλα αυτά, γιατί είναι απαίτηση των μεγαλοβιομηχάνων, αυτών που θέλουν να κάνουν τα μεγάλα εμφιαλωτήρια, τις μεγάλες βιομηχανίες, για να κλείσουν τον βιοπαλαιστή αγρότη.

Τέλος ο Δ. Κουτσούμπας αφού ευχαρίστησε τους αγρότες για την υποδοχή τόνισε πως “η δύναμη βρίσκεται στον ενωμένο αγώνα όλων γύρω από τα συγκεκριμένα αιτήματα σήμερα, αλλά και ταυτόχρονα για να ανοίξει ένας καλύτερος πιο μόνιμος και σταθερός δρόμος για να αναπτυχθεί η αγροτική παραγωγή, για να βγούμε από αυτό το τέλμα που μας έχουν φέρει οι κυβερνήσεις. Ήρθε η στιγμή να βγουν συμπεράσματα από όλους. Ενωμένοι με τους εργάτες, στις πόλεις, στα εργοστάσια, στις υπηρεσίες, στα γιαπιά. Ενωμένοι με τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματίες που επίσης και αυτοί έχουν πολλά προβλήματα και κλείνουν τα μαγαζιά τους. Ενωμένοι με τις γυναίκες των αγροτών και των άλλων εργαζομένων. Ενωμένοι με τα παιδιά μας, είτε είναι φοιτητές είτε είναι μαθητές, είτε είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι. Πρέπει να φτιάξουμε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να τους πάρουμε αμπάριζα όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το μόχθο του λαού, που έχουν φτάσει την ελληνική αγροτιά σε αυτό το σημείο, εκεί που δεν πάει άλλο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα