Στο κενό η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αμαυρώσει την συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές

Στο κενό η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αμαυρώσει την συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές
Βουλευτές της ΧΑ στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών Eurokinissi

Τα κόμματα απάντησαν, αλλά δεν παρασύρθηκαν σε επεισόδιο, όπως επιδίωξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκαλώντας το ΚΚΕ με αναφορές στα θύματα του Εμφυλίου.

«Προβοκάτσια» κατά του ΚΚΕ προσπάθησαν να στήσουν από νωρίς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιχειρώντας να στρέψουν την προσοχή από την πολύ σημαντική συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές προς την χώρα μας για τα εγκλήματα των Ναζιστικών δυνάμεων κατοχής. Πρώτος έκανε την αρχή, ο Βαγγέλης Καρακώστας, ο οποίος είχε μάλιστα το θράσος να επικαλεστεί και την καταγωγή του από το Δίστομο. Ο Β. Καρακώστας υποστήριξε ότι έχει έρθει η ώρα το ΚΚΕ να καταβάλει αποζημιώσεις στα θύματά του κατά τον «συμμοριτοπόλεμο».

Ο Β. Καρακώστας είχε έντονη αντιπαράθεση με τον προερχόμενο από το ΚΚΕ προεδρεύοντα αντιπρόεδρο Γιώργο Λαμπρούλη, αλλά κι άλλους βουλευτές. Η Χρυσή Αυγή επανήλθε με τον Γιάννη Λαγό αυτήν την φορά που είπε τα ίδια προκλητικά πράγματα, λίγη ώρα αφότου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά τόνιζε ότι στην Ελλάδα «δεν υπάρχει χώρος για φασισμό και φασίστες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης απάντησε στους χρυσαυγίτες χαρακτηρίζοντάς τους «κότες» γιατί, ενώ η δράση τους κι ο λόγος τους είναι καθαρά ναζιστικός, δεν τολμούν να το πουν ευθέως. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που προέδρευε της συνεδρίασης λόγω της ομιλίας της Φ. Γεννηματά κάλεσε τα κόμματα να μην πέσουν στην παγίδα της Χρυσής Αυγής και την προσπάθειά της να προκαλέσει επεισόδιο κατά την διάρκεια της ιστορικής συνεδρίασης της Βουλής για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα