Σύγκρουση με οξύτατους χαρακτηρισμούς μεταξύ Άδ. Γεωργιάδη και Ν. Μανιού

Σύγκρουση με οξύτατους χαρακτηρισμούς μεταξύ Άδ. Γεωργιάδη και Ν. Μανιού
O Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απείλησε με μήνυση τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι άφησε υπονοούμενα για τα πεπραγμένα του ως υπουργός Υγείας - Αντιπαράθεση και για την Χούντα.

Σύγκρουση με οξύτατους χαρακτηρισμούς ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Βουλή μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού.

Ο Άδ. Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι θα μηνύσει τον Ν. Μανιό εκτιμώντας ότι άφησε υπονοούμενα για την ηθική του συγκρότηση. Ο Άδ. Γεωργιάδης προκάλεσε μάλιστα τον Ν. Μανιό να δεχτεί την άρση της βουλευτικής του ασυλίας όταν έρθει η ώρα.

Ο Ν. Μανιός σημείωσε ότι ως συνδικαλιστής είχε καταγγείλει τον νόμο του τότε υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη για την τιμολόγηση των φαρμάκων εκτιμώντας ότι ευνοούσε τη διαφθορά.

Οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν και για το ζήτημα της Χούντας, καθώς ο Ν. Μανιός έκανε λόγο για «τιμητές της Χούντας» τους οποίους δεν θα στηρίξει τελικά ο λαός. Ο Άδ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι «μετά από όσα ακούστηκαν για την Χούντα την προηγούμενη εβδομάδα, στην θέση σας αυτό το θέμα θα το άφηνα».

Αντιπαράθεση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων επί κυβέρνησης ΝΔ

Ο Άδ. Γεωργιάδης αντιπαρατέθηκε με τον Ν. Μανιό κι άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων. Επέμεινε ότι η παρέμβαση που είχε κάνει ο ίδιος ως υπουργός προέβλεπε καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας και προκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν οποιαδήποτε κατακύρωση οφειλών από ιατρικές υπηρεσίες σε ανασφάλιστους επί της υπουργίας του.

Ο Ν. Μανιός τόνισε ότι η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας επί της κυβέρνησης της ΝΔ δεν ήταν καθολική, αλλά το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών χρεωνόταν στους πολίτες. Μάλιστα, ο Ν. Μανιός θύμισε ότι το υπουργείο Υγείας επί της σημερινής κυβέρνησης προχώρησε σε διαγραφή άνω των 30 εκατ. ευρώ βεβαιωμένων οφειλών σε ανασφάλιστους που έκαναν χρήση των ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Ψεύτικο το επίδομα που δίνει η κυβέρνηση, με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι πρώτοι που θα ωφεληθούν είναι οι συνταξιούχοι»

Ο Άδ. Γεωργιάδης έδωσε διευκρινίσεις για τα όσα είπε για την δέσμευση της ΝΔ για την χορήγηση της 13ης σύνταξης αποδίδοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την παρανόηση σε σχέση με όσα είπε. Σημείωσε ότι αυτό που είπε ήταν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει κάτι που δεν υπάρχει κάνοντας λόγο για «ψεύτικο επίδομα» που δίνει τώρα η κυβέρνηση. Ο Άδ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι με μία κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη «οι πρώτοι που θα ωφεληθούν είναι οι συνταξιούχοι».

Μ. Βορίδης: Θα προκύψουν νομικά ζητήματα από τα ποσοστά για την «13η σύνταξη»

Νωρίτερα, ο Μ. Βορίδης είχε υπερασπιστεί τον Άδ. Γεωργιάδη καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ «διαστρέβλωση» των όσων είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ όπως έκανε και με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για την επταήμερη εργασία. Ο Μ. Βορίδης παρατήρησε ότι το ποσό που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της σύνταξης και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «13η σύνταξη». Μάλιστα, ο Μ. Βορίδης εκτίμησε ότι θα προκύψουν νομικά ζητήματα από την επιλογή της κυβέρνησης να χορηγήσει το ποσό αυτό με ποσοστά ανά ύψος σύνταξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα