"Εκλογές εδώ και τώρα" ζητά η Παπαρήγα

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, κατά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, κατά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Περίπου 10.000 οι διαδηλωτές. Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα. Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό (Vid)

"Δεν βοηθάμε τα αστικά κόμματα, κάτω οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας, εκλογές τώρα", δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.

Η γ.γ. του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι "λένε ψέματα ότι οι ημερομηνίες επιβάλλουν να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση πριν τις εκλογές", δηλώνοντας ότι "η σύμβαση θα έλθει στη Βουλή τέλη Δεκέμβρη και επομένως είναι ψεύτικο το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές".

Απαίτησε τη διεξαγωγή άμεσων εκλογών, σε 20 ημέρες, πριν από την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

Επισήμανε περαιτέρω πως "μόνο η λαϊκή οργάνωση και πάλη μπορεί να βάλει τέλος στις συνεχείς θυσίες για τα κέρδη της άρχουσας τάξης και τη σωτηρία της ΕΕ" και τόνισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα "καλεί το λαό σε αγωνιστική συμπόρευση για τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία".

Να σημειωθεί πως την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ στις εφτά το απόγευμα ξεκίνησε στην πλατεία Κλαυθμώνος το συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό είναι, ότι με εντολή της αστυνομίας έχουν κλείσει οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός του μετρό, ενώ αναμένεται να στηθεί ο σιδερένιος φράχτης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Παπαρήγα, ο Περισσός προκρίνει την άμεση διεξαγωγή εκλογών, θεωρώντας τη συγκρότηση οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης πέραν της υπηρεσιακής παράνομη "με την εξής έννοια, ότι θα φέρει για ψήφιση στη βουλή και δυστυχώς η βουλή θα τη ψηφίσει, μια δανειακή σύμβαση η οποία θα δεσμεύει το λαό για πέντε, δέκα και δεκαπέντε χρόνια."

Η ανακοίνωση του κόμματος για τη σημερινή συγκέντρωση ανέφερε χαρακτηριστικά πως "ο λαός πρέπει να δυναμώσει τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες, να αξιοποιήσει τις εκλογές για να αποδυναμώσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ."

"Ταυτόχρονα να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η λαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες. Αυτός είναι ο δρόμος για να εμποδίσει τα χειρότερα που θα του φέρουν, καθώς η κρίση στην ΕΕ και την ευρωζώνη βαθαίνει και οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Ο λαός πρέπει τώρα να εμπιστευτεί το δίκιο και τη δύναμή του για να αποκρούσει τα χειρότερα."

"Να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή, τα ιδεολογήματα, τα διλήμματα που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα."

SHARE:

24Media Network