Συναίνεση για το ασφαλιστικό ψάχνει ο Τσίπρας

The greek Prime Minister Alexis Tsipras visits the President of Democracy Prokopis Pavlopoulos, at the Presidential Mansion, in Athens, on Nov. 20, 2015 /          ,   , , 20 , 2015
The greek Prime Minister Alexis Tsipras visits the President of Democracy Prokopis Pavlopoulos, at the Presidential Mansion, in Athens, on Nov. 20, 2015 / , , , 20 , 2015 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Έχοντας ως αντίπαλο την καχυποψία της αντιπολίτευσης για το χρόνο, αλλά και το αντικείμενο της σύγκλισης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, χωρίς ωστόσο οι προσδοκίες από το Μέγαρο Μαξίμου να είναι πολύ μεγάλες. Ακόμα και τη δημιουργία διακομματικών επιτροπών δεν απέκλειαν κυβερνητικές πηγές

Ρίχνοντας τον πήχη των πιθανών αποτελεσμάτων του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχεται πως η συμφωνία δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο και πως και η σύνθεση των απόψεων θα ήταν ένα μεγάλο κέρδος από τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είναι σαφές πως από την κυβέρνηση θέλουν να βάλουν μέσα στο κάδρο των ευθυνών και την αντιπολίτευση, καθώς ζητούν συγκεκριμένες απόψεις, αντιπροτάσεις αν υπάρχουν, αλλά και τη δημιουργία μιας συμμαχίας έναντι των δανειστών για το μείζον θέμα της μη περικοπής των κύριων συντάξεων.

Τις τελευταίες ώρες από το Μέγαρο Μαξίμου δίνεται η εικόνα πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει στο «μανίκι του και έναν ακόμα άσσο», προκειμένου να «εμπλέξει» ενεργά τα άλλα κόμματα στο θέμα του ασφαλιστικού.

Η δημιουργία δυο διακομματικών επιτροπών φαίνεται πως είναι μια ιδέα που συζητήθηκε εκτενώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η μια θα αφορά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με το όνομα του καθηγητή Εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη να ακούγεται ως επικρατέστερο προκειμένου να τεθεί επικεφαλής και η δεύτερη θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την συνταγματική αναθεώρηση.

Από τη στιγμή που θα προχωρήσει η ιδέα της διακομματικής επιτροπής για το ασφαλιστικό σε αυτή θα τεθούν όλες οι προτάσεις που υπάρχουν από την επιτροπή των Σοφών προκειμένου να υπάρξει ένα ενιαίο πόρισμα.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στο NEWS 247 για το ασφαλιστικό τόνιζε, πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί ο διάλογος με τους δανειστές το επόμενο διάστημα, διαμηνύοντας τη βούληση της κυβέρνησης το νομοσχέδιο θα έρθει όλο μαζί και όχι σε δυο μέρη και να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα θέσεις στους πολιτικούς αρχηγούς τα εξής ζητήματα:

- Να υπάρχει ενιαία θέση για την μη μείωση των κύριων συντάξεων.

- Να πραγματοποιηθεί μια δομική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

- Το νέο νομοσχέδιο να δίνει ένα σύστημα βιώσιμο, εξορθολογισμένο και κοινωνικά δίκαιο.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με αποχώρηση από το Συμβούλιο Αρχηγών απειλεί η Νέα Δημοκρατία

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Συμμετοχή με μισή καρδιά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

SHARE:

24Media Network