Μητσοτάκης- Μισέλ: Η ΕΕ θα χρησιμοποιησει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της απέναντι στην Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο  Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες για την Ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες για την Ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου AP

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και συμφώνησαν ότι η ΕΕ επιθυμεί μια καλή σχέση με την Τουρκία, ωστόσο θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για την Ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μια Σύνοδος, που προκάλεσαν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η ΕΕ επιθυμεί μια καλή σχέση με την Τουρκία και σταθερότητα στην περιοχή. Προσθέτοντας, όμως, ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή. Είναι όμως ξεκάθαρο, όπως πρόσθεσε, ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE: