Συνάντηση Μογκερίνι – Οσμάνι: Η ΕΕ στηρίζει τις προσπάθειες για λύση του ονοματολογικού

Συνάντηση Μογκερίνι – Οσμάνι: Η ΕΕ στηρίζει τις προσπάθειες για λύση του ονοματολογικού
Η Φεντερίκα Μογκερίνι AP

Η Ύπατη εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της ΕΕ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

Για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό συζήτησε η Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων Μπουγιάρ Οσμάνι. Όπως ήταν προγραμματισμένο, συναντήθηκαν στις δύο ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση ήταν μέρος των τακτικών επαφών που είχε η Υπατη Εκπρόσωπος με την ηγεσία της ΠΓΔΜ για τις τελευταίες εξελίξεις, «ιδίως όσον αφορά τις συνομιλίες για το ζήτημα του ονόματος και τις προσεχείς συνεδριάσεις του Συμβουλίου».

«Η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις συνεχιζόμενες εργασίες σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας και την ετοιμότητα να συνοδεύσει και να στηρίξει ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά.

Επίσης, οι δύο τους συζήτησαν την πρόοδο στην εφαρμογή της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και την αποφασιστικότητα τα Σκόπια να συνεχίσουν αυτόν το δρόμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα