ΣΥΡΙΖΑ: “Ατυχής” η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα – Δεν εκφράζει ούτε εμάς ούτε τον ίδιο

ΣΥΡΙΖΑ: “Ατυχής” η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα – Δεν εκφράζει ούτε εμάς ούτε τον ίδιο
Ο Θεόδωρος Δρίτσας Eurokinissi

"Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας αποστάσεις από τον Θεόδωρο Δρίτσα και τη δήλωσή του περί τρομοκρατίας.

«Η χθεσινή δήλωση του Θόδωρου Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (3/3) ο Θόδωρος Δρίτσας δήλωσε ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17Ν, αντιθέτως ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από άλλες πολιτικές”, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας όσο και σ’ αυτό του ΚΙΝΑΛ.

Την δήλωση την ακούτε στο 10ο λεπτό του παρακάτω ηχητικού από το Κανάλι Ενα του Πειραιά:

Μετά τον σάλο ο Θοδωρής Δρίτσας προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση η οποία έχει ως εξής: Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ “Κανάλι 1” και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου», σημειώνει, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» πως η αναφορά του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

Η απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση ττου ΣΥΡΙΖΑ

«Χρειάστηκε να περάσει μια μέρα από τις προσβλητικές για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους και ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος δηλώσεις του κ. Δρίτσα, προκειμένου να υπάρξει κάποια ανακοίνωση για αυτήν από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχει πάθει αφωνία και εξακολουθεί να καλεί την Πολιτεία να επιφυλάξει ειδική μεταχείριση στον Δ. Κουφοντίνα. Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες- εν μέσω πανδημίας μάλιστα- κι όλοι θυμούνται τις ειδικές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές για τον πολυισοβίτη επί διακυβέρνησης Τσίπρα. Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι συνέχεια όλων των παραπάνω» ήταν το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα