ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακά τρικ και για την ακρίβεια, μετά την πανδημία, από τον Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακά τρικ και για την ακρίβεια, μετά την πανδημία, από τον Μητσοτάκη
Την πρόταση για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 800 ευρώ και την μείωση των ειδικών φόρων προέταξε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στην Βουλή. Δίχως να λάβει απαντήσεις από τον πρωθυπουργό Eurokinissi

Αφού περιέκοψαν 820 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό της υγείας και χάρισαν 900 εκατομμύρια στη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών ταμεών δίνουν επιδόματα 250 ευρώ , τονίζουν στην Κουμουνδούρου

Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακρίβειας, όπως και την πανδημία: Με επικοινωνιακά τρικ. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν στην Κουμουνδούρου μετά την συζήτηση στην Βουλή που προκλήθηκε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Αποτιμώντας τον τρόπο που απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα ερωτήματα που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στις προτάσεις που κατέθεσε με κυριότερη αυτή της αύξηση του κατώτερου μισθού στα 800 ευρώ, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι απλά …δεν είπε τίποτε.

Αντιθέτως – σημειώνουν – επιχείρησε να μετατοπίσει την συζήτηση σε παροχές που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί κοροϊδία. Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου στέκονται ιδιαίτερα στην … άρνηση του προβλήματος της ακρίβειας που χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνουν ότι υποβάθμισε το πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Ιδίως από την στιγμή που υποστήριξε ότι η Ελλάδα «πάει καλά» σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και με την εκτίμηση ότι πρόκειται για «παροδικό φαινόμενο». Στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν ότι περίπου έτσι αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός και την «πανδημία» την οποία έχει «νικήσει» ήδη τρείς φορές όμως οι δείκτες συνεχώς τον διαψεύδουν.

Παράλληλα στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε ασυζητητί την πρόταση για ουσιαστικές αυξήσεις στον κατώτερο μισθό παρότι δεν έχει δημοσιονομικό κόστος. Επίσης τις προτάσεις για μειώσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης παρότι αυτές έγιναν στο πλαίσιο των κανονισμών της Ε.Ε για τα χαμηλότερα όρια. Μάλιστα στην πίεση που του ασκείται από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσαν και την έντονη νευρικότητα με την οποία τοποθετήθηκε χθές στο κοινοβούλιο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν τον Αλέξη Τσίπρα Eurokinissi

Τι πήρε και τι …επιστρέφει ο Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε χθες ότι θα ψηφίσει τα πενιχρά επιδόματα που ανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία. Στην λογική του «κάθε ευρώ μετράει» για την κοινωνία. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί υποκριτικές αυτές τις παροχές, γιατί ουσιαστικά η κυβέρνηση «επιστρέφει» ένα πολύ μικρό μέρος όσων υφάρπαξε από αυτές τις κατηγορίες.

Ενδεικτικά στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως η κυβέρνηση πήρε 900 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την 13η σύνταξη και τα μετέφερε στα funds που θα διαχειριστούν τα χρήματα των επικουρικών ταμείων με βάση το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Επίσης για τα άτομα με αναπηρία στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς έχει ήδη περικόψει κονδύλια 50 εκατομμυρίων ενώ το ίδιο επιφύλαξε και για τους υγειονομικούς περικόπτοντας 820 εκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες της Υγείας.

Πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο «μαγικός κόσμος» που επιχείρησε να παρουσιάσει με την χθεσινή ομιλία του ο πρωθυπουργός βρίσκεται αποκλειστικά στην φαντασία των κυβερνώντων και στις αφηγήσεις των Μέσων Ενημέρωσης που «λιβανίζουν» την κυβέρνηση. Έρχεται όμως – σημειώνουν – σε πλήρη αντίθεση με αυτό που πραγματικά βιώνουν οι πολίτες είτε στο ταμείο του «σούπερ-μάρκετ» είτε όταν πληρώνουν την ΔΕΗ.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας πολλές φορές, τόσο στην πρωτολογία όσο και στην δευτερολογία του. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «έχω την αίσθηση ότι όσοι συμπολίτες μας παρακολούθησαν σήμερα την ομιλία του κ. Μητσοτάκη μάλλον θα αισθάνθηκαν ότι απευθύνεται σε μια άλλη χώρα, σε έναν άλλο λαό, σε μια άλλη κοινωνία, ότι -είναι επιεικής η έκφραση- δεν έχει κατανοήσει τι είναι αυτό που βιώνει σήμερα το μέσο ελληνικό νοικοκυριό». Τόνισε πως «η αγωνία μεγαλώνει στον μέσο πολίτη, όσο βλέπει έναν πρωθυπουργό -ακόμη και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας- ο οποίος είναι αρνητής της πραγματικότητας».

Μάλιστα στο τέλος της παρέμβασής του έκανε σαφή αναφορά στις επόμενες εκλογές. Όπως είπε «ως σημερινός Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και ως αυριανός πρωθυπουργός. Όταν το δημόσιο χρήμα κατασπαταλείται, όταν αφαιρείτε εργαλεία με τα οποία θα μπορέσουμε αύριο να ξαναχτίσουμε στα πόδια της αυτήν την οικονομία, αυτήν την κοινωνία, όπως η ΔΕΗ όταν προχωράτε σε εξοπλιστικά που αυξάνουν το κόστος κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην επόμενη εικοσαετία, έχω ευθύνη να είμαι εδώ και να σας καταγγέλλω. Και να τα καταγγέλλω στον ελληνικό λαό ο οποίος θα είναι ο τελικός μας κριτής και δικός σας και δικός μας. Και κοντοζυγώνει η ώρα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα