ΣΥΡΙΖΑ: Σε "φιάσκο" εξελίσσεται η προμήθεια των εμβολίων

ΣΥΡΙΖΑ: Σε "φιάσκο" εξελίσσεται η προμήθεια των εμβολίων
Η κυβέρνηση είτε ψεύδεται είτε δεν είχε σχέδιο και γνώση για την υπόθεση των εμβολίων, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Έλεγαν ψέματα, ή είχαν άγνοια όταν μιλούσαν για 2.000.000 εμβόλια τον Ιανουάριο; Το ερώτημα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση για την κυβερνηση, μετά την ανακοίνωση μόλις 150.000 εμβολιασμών

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την προμήθεια εμβόλιων, θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη της λογικής του «εμπόριου ελπίδας» που θέλησε να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει την αποτυχία της στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Αυτή είναι η πολιτική εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μικρό αριθμό εμβολίων (150.000) που αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση «επένδυσε» στην υπόθεση των εμβολίων ως την μόνη οδό διαφυγής της από τα αδιέξοδα που δημιούργησε η επιλογή της να μην προχωρήσει στην έγκαιρη ενίσχυση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά σε ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης μικρομεσαίων, μισθωτών και ανέργων. Παράλληλα σημειώνουν ότι τα νέα δεδομένα έρχονται σε πλήρη αντίθεση όσα η κυβέρνηση υποσχέθηκε και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα τόσο προς το υπουργείο Υγείας όσο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ότι τον Νοέμβριο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωνε ότι θα υπάρξουν 2.000.000 εμβόλια τον Ιανουάριο του 2021 ενώ για ανάλογα μεγαλεπίβολα σχέδια μιλούσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Έτσι οι τελευταίες ανακοινώσεις που μιλούν για 300.000 εμβόλια που αντιστοιχούν στην δυνατότητα εμβολιασμού μόλις 150.000, δηλαδή ούτε καν για το υγειονομικό προσωπικό, δείχνει είτε κυβερνητική ανικανότητα είτε συνειδητά ψεύδη για λόγους πολιτικών εντυπώσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε
Εγκληματική η κυβερνητική πολιτική μείωσης των δαπανών στην υγεία δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος EUROKINISSI

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι βασικό ζήτημα σήμερα είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, μια και η διαδικασία εμβολιασμού θα είναι πολύμηνη, κι όπως δείχνουν τα πράγματα μακριά από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Χαρακτηριστική ως προς αυτό ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου. Επισήμανε ότι «το εμβόλιο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στην μάχη κατά της πανδημίας -όχι άλλοθι για την μη στήριξη του συστήματος υγείας.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσε για 2 εκατομμύρια εμβόλια μέσα στον Γενάρη. Χθες ανακοίνωσε ότι τελικά θα είναι μόλις 300 χιλιάδες.Η επιμονή της κυβέρνησης να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία είναι εγκληματική.Τα περιοριστικά μέτρα δεν αρκούν. Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ, δωρεάν για τους πολίτες. Ενίσχυση του ΕΣΥ με επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.Η κυβέρνηση φέρει τη κύρια ευθύνη για την τραγωδία στην οποία οδηγεί τη χώρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως η κυβέρνηση παραμένει προσκολλημένη στην λογική της αδράνειας, με πρόσχημα την προσμονή του εμβολίου. Όπως επίσης και της τακτικής του να «ακολουθεί» τις επιπτώσεις του κύματος της πανδημίας ενώ ήδη καταγράφονται 3.244 νεκροί μέσα σε 1,5 μήνα.

Μάλιστα η Κουμουνδούρου κάνει ειδική αναφορά στο ζήτημα της έξαρσης των κρουσμάτων στην Δυτική Αττική. Εκεί που – όπως όλα δείχνουν – η πανδημία αναπτύσσεται σε βιομηχανικούς χώρους μαζικής εργασίας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «εννιά μήνες η κυβέρνηση έχει αφήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε διακοσμητικό ρόλο και τους εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας. Μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, που αποδίδεται από τα μέλη της Επιτροπής στην απουσία ελέγχων στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέο ακόμα πιο σκληρό lockdown στην περιοχή. Αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει. Και δεν φθάνει αυτό. Αποφασίζει να κλείσει τα πάντα χωρίς να ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Επιτέλους, να καταλάβουν πως οι άνθρωποι πρέπει κάπως να ζήσουν και δεν μπορούν διαρκώς να πληρώνουν τις παλινωδίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του ανέμελου κ. Μητσοτάκη!».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Εμβόλιο κορονοϊού, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network