ΣΥΡΙΖΑ για ΕΔΟΕΑΠ: 'Άκρως προκλητική' η ανακοίνωση εκδοτών

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΔΟΕΑΠ: 'Άκρως προκλητική' η ανακοίνωση εκδοτών

'Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και οι αγώνες των σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι το καλύτερο εχέγγυο για τη διάσωση του ταμείου τους' επισημαίνει το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του

«Άκρως προκλητική» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση των έξι εκδοτικών επιχειρήσεων εναντίον της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ. Ειδικότερα, αναφέρει πως «οι συγκεκριμένοι εκδότες-ιδιοκτήτες συγκροτημάτων ΜΜΕ επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, φορτώνοντας τις ευθύνες για την κρίση στον χώρο του Τύπου σε όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους».

Προς τούτο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «προβαίνουν στην απολύτως απαράδεκτη και χυδαία κίνηση να απειλούν με απολύσεις, προκειμένου να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν για την επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ». Σχολιάζει, δε, ότι «την ίδια τακτική, άλλωστε, είχαν ακολουθήσει και οι καναλάρχες κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «να αναζητούν υπεύθυνους για την κρίση στον χώρο των ΜΜΕ, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι εκδότες που συνέταξαν την ανακοίνωση ενάντια στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ είναι να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους».

«Οι απειλές τους θα πέσουν στο κενό. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και οι αγώνες των σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι το καλύτερο εχέγγυο για τη διάσωση του ταμείου τους» τονίζει, καταλήγοντας, το κυβερνών κόμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδρούν οι εκδοτικές επιχειρήσεις για τον νέο φόρο

Τι προβλέπει η οριστική ρύθμιση της κυβέρνησης για τον ΕΔΟΕΑΠ

Επίθεση της κυβέρνησης κατά εκδοτών που δεν θέλουν σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ

SHARE: