ΣΥΡΙΖΑ για τηλεκπαίδευση: Απολύτως έκθετη πολιτικά η κα Κεραμέως

Ο Νίκος Φίλης
Ο Νίκος Φίλης EUROKINISSI

Οι Νίκος Φίλης και Μάριος Κάτσης ασκού δριμεία κριτική στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις συμβάσεις με τη Cisco.

Με ανακοίνωσή της την Τρίτη οι τομεάρχες Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Μάριος Κάτσης σχολιάζουν τις αποκαλύψεις του NEWS 24/7 για τις συμβάσεις της Cisco με το ελληνικό δημόσιο και χαρακτηρίζουν έκθετη πολιτικά την Υπουργό Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως, αφού επί 1 χρόνο κρυβόταν από τον ελληνικό λαό και σύσσωμη την αντιπολίτευση, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις της τηλεκπαίδευσης με την εταιρία Cisco, στο site του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς καν μια επίσημη ανακοίνωση.

Είναι ξεκάθαρα τα εξής:

Τελικά η «δωρεάν πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης» όπως διατείνονταν ψευδώς η Υπουργός, αποδείχτηκε ότι κόστισε πάνω από 2εκ € για ένα χρόνο.

Με καθυστέρηση 5 μηνών η κ. Κεραμέως υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, και ευτυχώς τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ήδη συμβασιοποιημένο από το 2019«ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2»και δεν τα στερεί από τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό της Παιδείας.

Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτώνκαι ειδικά των ανηλίκων μαθητών.

Η κ. Κεραμέως, είναι απολύτως έκθετη πολιτικά, με τις συμβάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα. Σημειώνουμε:

Ενώ έπρεπε εξ’αρχής να αξιοποιήσει το ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2 και με διαφάνεια να προχωρήσει θεσμικά τις διαγωνιστικές διαδικασίες για να προσελκύσει όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες ιδιωτικών παρόχων, επέλεξε τα adhoc ιδιωτικά συμφωνητικά με την εν λόγω εταιρία, αρχικά επικαλούμενη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση της πλατφόρμας, για να μεθοδεύσει την μετέπειτα απευθείας ανάθεση.

Στην αρχική σύμβαση δωρεάν παροχής, στην ενότητα 8,θέτει στηνδιάθεση της εν λόγω εταιρίας τα μεταδεδομένα 1.5 εκ. μαθητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών. Η κ. Κεραμέως, έχει αναγκαστεί μέχρι στιγμής να τροποποιήσει 4 φορές την αρχική σύμβαση, προσπαθώντας να «κρύψει» το τεράστιο θέμα διαρροής δεδομένων προς την εταιρία.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καταστροφική. Με το πέρας της πανδημίας, καμία δημόσια υποδομή δεν θα μείνει ως κεκτημένο στην ελληνική κοινωνία και εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα πολιτών θα αποτελούν το «άϋλο κεφάλαιο» της κερδοσκοπίας εταιριών με dealers τους Υπουργούς του κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Cisco, Τηλεκπαίδευση, Νίκη Κεραμέως, Μάριος Κάτσης, Νικόλαος Φίλης
SHARE:

24Media Network