Τριμερής Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας: Πυρά από την αντιπολίτευση

Τριμερής Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας: Πυρά από την αντιπολίτευση
Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ ζήτησαν επιτακτικά από την κυβέρνηση να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

“Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της, η Κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για το τι συζητήθηκε στην τριμερή αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι “το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα επιδείξει τον λαϊκισμό της ΝΔ, όταν ήταν αντιπολίτευση, γιατί ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης”.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Δυο ημέρες μετά την προκλητική απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και ενώ βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ πλειοδοτούσαν σε εθνολαϊκισμό και ακροδεξιές κορώνες, η κυβέρνηση πραγματοποιούσε μυστική τριμερή συνάντηση με την Τουρκία και τη Γερμανία.

Το γεγονός ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, αντιλαμβάνονται τη σημασία της απειλής των κυρώσεων, της συμμετοχής στον ευρωτουρκικό διάλογο και των ανοιχτών διαύλων, σε αντίθεση με ό,τι έλεγε στο παρελθόν, είναι θετικό.

Ωστόσο σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της, η Κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για το τι συζητήθηκε στην τριμερή αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Δεν γνωρίζουμε αν κρύβεται επειδή φοβάται την ακραία πτέρυγά της. Πάντως να μην ανησυχεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει τον λαϊκισμό της ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης.

ΚΙΝΑΛ: Απαιτούμε ενημέρωση

Από την πλευρά το ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε από διαρροές και από την τουρκική πλευρά ότι υπήρχε τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει, ότι η μυστική διπλωματία έχει σωρεύσει πολλά δεινά. Απαιτούμε άμεσα ενημέρωση»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα