ΣΥΡΙΖΑ: Η Νίκη Κεραμέως εξουσιοδοτεί τη… Νίκη Κεραμέως!

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νίκη Κεραμέως εξουσιοδοτεί τη… Νίκη Κεραμέως!
Λαϊκισμό της αντιπολίτευσης θεωρεί η Νίκη Κεραμέως τις αντιδράσεις στην μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ Eurokinissi

Το Παρατηρητήριο για την Παιδεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξιφουλκεί κατά της Νίκης Κεραμέως για το γεγονός ότι εξουσιοδοτεί τον εαυτό της για μία σειρά από ζητήματα.

Η Νίκη Κεραμέως έχει εξουσιοδοτήσει τον εαυτό της ώστε να μπορεί να ρυθμίζει μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με θέματα φοίτησης, απουσιών και αξιολόγησης των μαθητών, τροποποίηση των αργιών, διακοπών και εορταστικών εκδηλώσεων. Ακόμα, η εξουσιοδότηση προβλέπει και ρύθμιση ζητημάτων εισαγωγής των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στα Πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “το 2022 σκοπεύει να εμφανιστεί ξανά στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το άρθρο 36 του νομοσχεδίου που εισάγεται την Τρίτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια, το οποίο προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παραδίδει μαθήματα «επιτελικότητας» και αποκέντρωσης των εξουσιών, συγκεντρώνοντας όλες τις εξουσίες… στο πρόσωπό της. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στο σχολικό έτος 2020-2021 και λαμβάνεται «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης σχετικής διάταξης», φυσικά με το πρόσχημα της πανδημίας”.

Να σημειωθεί, πως στο εν λόγω θέμα αναφέρθηκε πρόσφατα και ο Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέροντας πως “είναι μια ευρεία εξουσιοδότηση χωρίς να λέτε τίποτα. Υπερβαίνετε ακόμα και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να αλλάξετε εξετάσεις, απουσίες, μαθήματα, τα πάντα! Γιατί; Ποια είστε εσείς για να ανατρέπετε όλη την έννομη τάξη”.

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στη Βουλή:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα