ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αναπτυξιακός Νόμος κόλλησε στην "επιτελική" γραφειοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αναπτυξιακός Νόμος κόλλησε στην "επιτελική" γραφειοκρατία
EUROKINISSI

Νέα ερώτηση κατέθεσαν 42  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων καταγγέλοντας φαινόμενα καθυστερήσεων στην εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου.

Επανέρχεται στο θέμα των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και με νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Αλέξη Χαρίτση και 42 ακόμη βουλευτών, αναδεικνύει την «επιτελική» γραφειοκρατία που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην εφαρμογή του.

«Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι ευφάνταστες υπουργικές δηλώσεις στη Βουλή, τον Φεβρουάριο του 2022, περί μείωσης της γραφειοκρατίας και επιτάχυνσης των διαδικασιών του νέου Αναπτυξιακού Νόμου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας:

«Ισχυρισμοί που καταρρίπτονται στην πράξη, δεδομένου ότι, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, έχουν παρέλθει τόσοι μήνες χωρίς να έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να τεθεί, εν τοις πράγμασι, σε εφαρμογή ο νόμος. Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει εξηγήσεις. Και από την πλευρά μας δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε μέχρι να λειτουργήσει, έστω και ως προς τα στοιχειώδη, το πανάκριβο «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη.».

Με την Ερώτηση, αφού γίνεται αναφορά στην προηγούμενη κοινοβουλευτική παρέμβαση του Χάρη Μαμουλάκη τον Μάιο του 2022, ζητούνται απαντήσεις σχετικά με το αν θα τηρηθεί η δέσμευση προκήρυξης των 13ων καθεστώτων ενισχύσεων εντός του 2022 και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου η εν λόγω δέσμευση να καθίσταται εφικτή.

 Επίσης, για το πότε θα μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι υποβολής αίτησης για το Καθεστώτος «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Αναπτυξιακών Νόμων ώστε να προετοιμαστούν, καθώς και αν θα είναι πλήρως λειτουργικό το σύστημα προκειμένου να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Χάρης Μαμουλάκης
SHARE:

24Media Network