ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης εξέθεσε τον Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης εξέθεσε τον Μητσοτάκη
Τεκμήριο ευθυνών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την Θεσσαλονίκη Eurokinissi

«Κυνική ομολογία» που «σηκώνει» παρέμβαση της δικαιοσύνης, η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης για την επιλογή να μην ληφθούν προληπτικά μέτρα στην Θεσσαλονίκη, εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν μαζεύονται τα ασυμάζευτα. Αυτό εκτιμά η Κουμουνδούρου για την περίφημη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία δεν λήφθηκαν προληπτικά μέτρα για τον Covid 19 στον εορτασμό του Αγ.Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη «από σεβασμό στην Ορθοδοξία», ενώ η συμπρωτεύουσα στην συνέχεια βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας με εκατοντάδες κρούσματα. Μάλιστα αφήνει αιχμές ακόμη και για παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Παρά την διευκρίνιση του Α.Γεωργιάδη σχετικά με το ότι δεν εννούσε στην δήλωσή του την επιτροπή των λοιμοξιωλόγων, στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «ανατριχιαστικη ομολογία» που καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση έβαλε πάνω από την ανθρώπινη ζωή το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος μίας σύγκρουσης με την Εκκλησία. Ιδίως μάλιστα στην Θεσσαλονίκη όπου η «άτυπη» ιερατική εξουσία είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Συσχετίζουν την πρακτική αυτή με τις «διαπραγματεύσεις» που γίνονται με την Εκκλησία για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι ουσιαστικά ο υπουργός Ανάπτυξης εξέθεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού δεν είναι η πρώτη δήλωση που γίνεται η οποία καταδεικνύει το ότι η κυβέρνηση δεν παρενέβη εγκαίρως στο Θεσσαλονίκη, παρότι είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος «ο κ. Βατόπουλος, μέλος της Επιτροπής, σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV είχε δηλώσει πως από τα μέσα Οκτωβρίου η Επιτροπή είχε ζητήσει πιο αυστηρά μέτρα και στη Θεσσαλονίκη «αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να πάει πιο χαλαρά»» επισής είπε πως «ο κ. Εξαδάκτυλος, επίσης μέλος της Επιτροπής, έχει καταγγείλει σε συνέντευξή του στο Kontra πως είχαν γίνει εισηγήσεις για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν τις 22 Οκτωβρίου».

Παράλληλα από την Κουμουνδούρου θυμίζουν και ανάλογες προειδοποιήσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν από στελέχη της Αυτοδιοίκησης όπως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που – σύμφωνα με τον αρμόδιο για την πολιτική προστασία Νίκο Χαρδαλιά – είχε εισηγηθεί έκτακτα μέτρα στην Θεσσαλονίκη πριν το καθοριστικό τριήμερο μεταξύ της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Παρέμβαση της δικαιοσύνης

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και παρέμβαση της δικαιοσύνης «υπό φυσιολογικές συνθήκες» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές. Σε κάθε περίπτωση πάντως πιστεύουν ότι η καθοριστική ευθύνη βαρύνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Προειδοποιούν μάλιστα ότι πιθανότατα θα υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα άμεσα, αφού το 3ο κύμα της πανδημίας είναι «προ των πυλών» και οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για έξαρση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές.

Ενδεικτική η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου, βουλευτή Α’Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων αναφέρει πως «οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει πως πρέπει να ληφθούν πριν το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου περιοριστικά μέτρα, αλλά η κυβέρνηση τους αγνόησε.Ο κ. Μητσοτάκης όμως είχε διαβεβαιώσει κατηγορηματικά για το αντίθετο λέγοντας ψέματα στους πολίτες. Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται πως ο κ Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ακούν τους ειδικούς αλλά τους εκμεταλλεύονται και τους εργαλειοποιούν για τους μικροκομματικούς τους σκοπούς, με τον τρόπο που κάθε φορά τους βολεύει. Πότε τους αγνοεί παντελώς και πότε προτρέχει να ανακοινώσει αποφάσεις και τους ζητά απλώς να τις επιβεβαιώσουν και να τις νομιμοποιήσουν σύμφωνα και με τις τελευταίες καταγγελίες. Η τραγική εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και στην πόλη μας είναι συνέπεια αυτής της επιπόλαιας στάσης, αυτών των αδικαιολόγητων επιλογών και της ιδεοληπτικής άρνησης της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΕΣΥ».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το αίτημα που διατυπώνει εδώ και μήνες προκειμένου να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά των επιτροπών των λοιμωξιολόγων. Προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το αν τηρήθηκαν και άλλες προειδοποιήσεις που υπήρξαν από τους ειδικούς στο παρελθόν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα